31 Juli

Födelsedagen blev avkopplande och skön, jag fick pengar, presentkort, perenna växter, orkidee (hur fan stavar man det då?), mobiltelefon (av min älskling, paketet som låg och väntade i matsalsrummet) och så dessa hängrännor av mamma och pappa, just ja en sant paula åxå. HEL NÖJD!

I kväll ska vi bjuda alla snälla människor som hjälpt till med ommålningen av huset på grillmiddag och vin. På så sätt ett tack för att de offrat delar av sin semester till oss och vårtat hus.
Vi är jättetacksamma för detta.

A håller på just nu med finmålningen men snart snart snart äre klart.
Plattsättningen likaså, bara en liten stump kvar att lägga.

Solen skiner och om tid finnes idag ska det bli lite vattenskidåkning för kidsen. Eller kidsen och kidsen, de är ju strax vuxna vid det här laget.

Måste komplitera dagens matkassar ytterligare och ska strax åka in till stan. Fattar inte att man alltid ska ha huvudet under armen.

Kram på er och hoppas att solen lyser på er åxå idag.





29 Juli




Idag skiner solen äntligen igen och det måste vara för att idag är det min dag. Vädergudarna vet vad jag vill ha!! :)

För trettiåtta år sedan tittade en just nykläckt babyflicka in i Solbritts blåa ögon och sviiiisch....nu sitter hon är babyflickan framför datorn å är en gammal skata.

Japp, jag ska ha kalas, för de närmast och min bästa väninna.
Väntar henne vid lunchtid och resten av pattrasket kommer i kväll (när folk jobbat klart ).

A sussar fortfarande, han lovade mig att göra gofrulle men jag kunde inte sova så jag steg upp med Ninna i morse och pratade lite med henne innan hon åkte iväg till jobbet.
Idag har hon premiär match efter sommaruppehållet, bortamatch så hon kommer inte vara hemma ikväll. JAG HOPPAS ATT HON GÖR STOR SUCCE IKVÄLL PÅ PLAN. Det skulle va den bästa presenten.

Appropå present, det ligger en sån på matsalsbordet och väntar på mig. Kan ju gärna inte gå och öppna det förrän givaren gett sitt medlåtande.
Present av mamma och pappa har jag redan fått, det blev hängrännor till huset där punschverandan är, nya fina vita, ett par tusenlappar gick det kalaset på så det var en mycket bra present.
Jag har i år faktiskt inte önskat mig nåt speciellt, jo prenner till den nya rabatten, den har ännu inte fått sin helhet, finns vissa kalare platser, jag vill ha en stor blomstrande rabatt.



Vill hemskt gärna fylla ut rabatten med pioner

eller



löjtnantshjärtan skulle sitta bra.



Å så min kära make, han lägger plattor för brinnande livet, TILL MIG!, Mina skifferplattor, det är snart klart och blir JÄTTE JÄTTE BRA. Får nog slänga med foton på detta åxå när allt är klart med huset.

Nu ska jag gå och väcka min sussande älskling så han kan langa hit presenten.

Kramen på er... fr. S-dotter.


27 Juli (igen)

VART FAAAN ÄR SOLEN!!!!!!!!!!!

27 Juli

Partyveckan är över.
Det har varit en okej tillställning det är bara det att vädret har varit fittskit och då menar jag verkligen det. Det har öst ner regn i mellanåt. Turligt hade vi dock med vädret i onsdags när det var fest igen. Vi var först på skotertävling på vatten och kikade sen drog vi iväg på förfest hos några kompisar. Där hade värdfolket gjort pajer och goda sommarsallader som vi formligen åt slätta på. Bra betyg på det allså.
Sen var det rockpub som gällde, mycket folk och liviga människor.
Sen på natten/ morgonkvisten skulle grabbhalvorna absolut ha en pizza så kosan styrde dit till den ena pizzerian som var öppen.
Jag var egentligen inte ett dugg sugen på pizza utan ville gärna komma till sängs men av nån underlig anledning fick jag i mig halva.

Lördagen var dag det dags igen, för fest, hemma hos oss. Vi hade riktigt stort hålligång med mycket spritförtäring, kubspel, A hade baren öppen för alla (gratis såklart) och lite mat iform av exotisk planka och ostar. Uppskattat och gott innan vi drog in till stan för rockmusik  och öltält.

Söndag - pust stön pust stön, trött, hängig, röjde bort allt som tillkommit kvällen före.
Slappade med film.

Idag är man i form igen, Ninna har börjat sitt sommarjobb, första dagen, en död.
Sant faktiskt, en kvinna dog precis efter Ninna varit inne hos henne.
Första gången Ninna sett en död människa. Jag har fortfarande sluppit det, när morfar dog avstod jag från att se honom, ville hellre ha honom kvar i minnet, glad och lycklig, inte död och livlös.
Vi är alla olika, jag valde det så, den gången i allafall.

Ni ska jag göra middag, köttbullar och pären blir det.
Huset är fortfarande inte klart men bilder kommer som jag lovat.

Kram fr. S-dotter.

21 Juli

Saajkooooo, tiden...vart tog den vägen?

Först och främst huset, vi har målat huset. Dock inte riktigt klart, allt staket är fortfarande omålat och nya hängrännor ska upp. Det blev fint, jättefint men tänker inte ta kort på resultatet förrän allt är klart, då kommer det bilder på bloggen.


Vi har åkt en sväng i Sverige, gjort Gävle, Stockholm och Sundsvall innan vi var hemma igen, en kort semestertripp på fem dagar.

Vi har börjat festen. Jag menar då årets händelse här i denna "by". En vecka lång motorkavalkad med mycket festande.
Första festen var i Söndags för våran del, middag hemma hos oss med vin och drink och sedan hade vi biljetter till diggiloo (stavar man det så???) som var kanon bra, vi var alla eniga i den saken.
I morrn är det fest igen, då ska vi på kåtan och rocka loss på rockpub. Sen är det lördag som blir slutklämmen, fest här hemma och sen in på stan och öltält och flera band som håller i taktpinnarna, så klackarna en gång till ska slås i taket.
Sen får vi pusta ut ett tag innan nya roliga grejer kommer. Augusti månad bjuder på några fest tillfällen igen.

Måste inflika att nästa onsdag, då ja då fyller man år. Dock inte jämnt men 30 + ganska många år till.

Nu ska jag slänga mig i durrrsen innan jag och Flisan ska ha "tjejkväll" måla naglar, lyxa med svinadyra lotioner, fila fötterna etc etc.....Ninna har förövrigt åkt till farmor/farfars stuga med killen sin, han drar iväg och flyttar från henne nu i veckan så de har åkt iväg för att va för sig själva. MYS, MYS MYS....

Får uppdatera lite längre fram om allt som händer i livet men just nu räcker inte tiden till, datorn kommer i sista hand men det kommer ju en kall, mörk höst här näst.

Det känns som detta inlägg blev hoppigt och innehålls löst men jag får skriva mer utförligt senare.

Kramen fr. S-dotter.

9 Juli

Det är full rulle här hemma, vi håller på att måla om huset och därmed är det fullt med folk här hela långa dagarna.
Man är mycket tacksam för all hjälp, det är nu man insett hur stort hus man har och hur mycket lullull som ska målas förutom själva huset.
Tacksam men trött när kvällen kommer.
Inomhus ser det ut som ett bombnedslag och det är inget som är vidare kul, Det skulle verkligen behövas en storstädning. Hade tänkt hinna med det i dag/kväll men orken finns helt enkelt inte.
Hoppas det finns mer till i morgon kväll/natt.
SKA LÄGGA UT LITE BILDER NÄR HUSET ÄR FÄRIGMÅLAT.

Nu ska vi kvällsfika lite och sen dyka ner i sängen för att få några timmar. Hör via teven nu att vi visst ska få regnväder imorgon och det regnar även nu för full.

Vi har tänkt ta lite ledigt och åka iväg till Stockholm på söndag morgon. Ska gå och se fotboll blandannat sen blir det Grönan trots att tjejerna är gamla nu, men de vill ändå dit. Sen blir det shopping och strosa runt i stan.
Torsdag drar vi iväg hemåt igen, ett stopp i Sundsvall, IKEA och sen bilen uppåt. I och med denna lilla minisemester får vi ladda batterierna lite för det börjar behövas. Vi gnäller på varandra för minsta lilla skitsak.

Nä nu är som sagt  fikat klart så det är dags att sluta.

Kramis fr. S-dotter.

2 Juli

Så var vi inne i somriga juli månad...i dag är det A:s första semesterdag. Guuud så skönt att han är hemma.
Vad tror du han har lagt sin tid på idag rå?
Joo. han har börjat måla huset. Men hallå?! Det finns andra mindre bra väder dagar att måla på. Men som snäll och tålig fru låter jag han stå där och måla måla måla......
Nu har han lagt ifrån sig penseln och åkt upp och hälsar på sin sjuke far på sjukhuset och det tycker jag är HELT OKEJ!

Härnäst åker vi iväg och ska bada hunden, hon som älskar att bada, hon är likt ett barn otålig och vill genast komma iväg.

Sen ikväll bär det iväg till några kompisars stuga, fiske och mat på menyn. Blir trevligt, andra dagen i rad vi ska fiska. Igår var vi bjuda till svägerska och svåger och där blev det grillat och därefter åkte vi och fiskade i en tjän som hade helt galna sviiare (ursäkta norrlänskan) som höll på att bita ihjäl oss och ingen ädelfisk ville nappa.
Ikväll är det gädda som gäller, vi äter den inte utan den åker ner i sjön igen men dit vi ska går storgäddor på 10 kg, nej jag ljuger inte.
Vi ska göra tacos ute och sen blir det jordgubbar med grädde.

Nä dags att gå och packa badattrialjer (mer norrlänska) och sen invänta maken.

Kramis från S-dotter.

P.s Två dar kvar sen får vi krama om Ninna.
P.s 2 Vår kamera är fortfarande på lagning så jag är blidfattig på årets sommar. (SNYFT!)
P.s 3 Flisans fotbollskompis blev inneboende här några dagar men ikväll åker hon hem efter trippen till stugan och fisket.
P.s 4 Fortfarande fantastiskt sommarväder och härlig värme.

RSS 2.0