29 December




Först snöar det nåt historiskt och nu har det bytt till svinkallt. I morse (eller morse och morse drygt tio ) när man steg upp visade termometern -26.5 grader, hur gulligt är det då? NOOOOOOT!
Jag hatar vintern.
Snö, snö, snö, kallt, kallt, kallt.
Ja jag vet att jag är pessi, men det skiter jag i. Vi ska ha nyårsafton här hemma och hur kul är det att gå ut och se fyrverkerierna G och A ska smälla av i minus trettio grader??!!!

Men god mat hade jag tänkt bjuda gänget på iallafall.

Välkomstdrink: Drink med äpplebaccardi och snacks i form av smördegsknyten med skinka och krutröksost, litet ostberg av philadelfiaost, rödlök och rom som intages med kex och så de berömda cheddarostbollarna med oliv i.
MUMS!

Förrätt:
Räkbakelse med ostkrokar runt, låter hur knas som helst men är dödsgott, vitt vin till detta. Vinets namn kommer jag inte i håg, men ett torrt ej så sött vin är det i allafall.

Varmrätt:
Oxfile, potatisgratäng, goda såser, god sallad och exotiskt fruktfat.
Rött vin, jag kör med Trio Servera, funkar alltid.

Sen kör vi ett break - whiskey till den som vill innan vi avslutar med

Efterrätt:
Ljuvligt god cheesecake med vit choklad och passionfruktsås till. Har vi nån likör hemma så får den som vill smutta på en sån.

Tolvslaget:
Självklart champagne, ost och kex.
Avrundar natten med lite vickning i form av silltårta.

Gillar ni menyn? Det gör jag iallafall.
Hoppas på succe.

Vi kommer att vara dästa men det skiter jag i, det är bara nyårsafton en gång/år....

Nu ska vi laga mat, det blir pasta idag.
I morgon är det fullrulle inför nyår, mycket som ska göras, allt ifrån rigga lekar till strykning av linnedukar, städa och handla nyårsmat.

Ha en god fortsättning och om jag inte hinner skriva mer så ska ni alla ha ett härligt gott slut och

GOTT NYTT ÅR!



Kramen fr. S-dotter.





27 December

Julhelgen är över, lika fort som den kom så lika fort försvann den....
Jag tror tjejerna är glada över de julklappar de fick och vi har fått umgås med våra släktningar, ätit god julmat och bara varvat ner.
I slutet av april var jag säker på att vi skulle vara en man kort i våra släktsamlingar, A:s pappa som blev så jättesjuk och svävade mellan liv och död.
Men tänka sig, vi har umgåtts med honom precis som vanligt som om ingenting hänt. Han är tillbaka, fått liksom en ny chans, vi är evigt tacksamma för det.

A börjar om att jobba i morgon, själv är jag ledig mellan jul och nyår. Ska fixa och greja här hemma eftersom vi ska fira nyårsafton hemma i år.
Det är en lite både och känsla. Det är jätteskönt att gå bort till nyår samtidigt som det är jätteskönt att vara på hemma plan, slippa fixa hemtransport, raketer och gåbort present.
Sen det här med stöket och matlagningen det är väl ingen bigdeal.....

Hemma här är det fullrulle, tonåringar överallt, pojkvänner och kompisar.
Hoppas bara det blir lite lugnare när jag och A ska knoppa, han ska ju dessutom upp i ottan.
De har just gjort en marängschvisch som de smaskar på nu kl 20.57...
Ska försöka skriva lite mer under veckan men nu har jag tänkt att lägga mej i soffan och kolla lite tv.

Kramen fr. S-dotter






22 December

Så var det dan för dan före doppardan.

Just hemkommen från jobbet. I morgon ska jag jobba lite hemifrån sen så är det lååååångledigt.
Idag går tjejerna på jullov och idag är det sista dagen för A innan han har jullov. A:s julov är dock kort, måndag morgon är det till att spotta i nävarna och börja jobba igen. I allafall vi glada som bara den idag..eller hur!!

I Lördag hade vi den årliga pysselkvällen med mat och pyssel. Pepparkakshusverkstan var öppen och vi hade det jättetrevligt.



Kolla vad flitiga vi var....

Tar så lång tid att ladda upp, hinner inte mer än så här






I morgon har jag och A en låååång lista att göra saker. Det är allt från julmatshandling, till julklappsinslagning, ärenden på stan, ta in julgranen, pynta den i helt i röda bollar, storstäda, laga julmat.....Listan kan göras hur lång som helst.... Det ska firas ju här hemma hos oss så det är mycket stök innan.
Det är ovanligt sent för att vara oss, men men tiden har liksom inte ruckigt till, A jobbadet till framåt 11 igår kvällst, OBS! Från sex på morgonen...huua....

Om jag inte hinner droppa in något mer för jul så

GOD JUL PÅ ER!

JAG SJÄLV JAG SKA NJUTA AV VARJE SEKUND!

Kramen fr. S-dotter som hälsar god Jul.

17 December

HJÄÄÄÄLP, VAR TAR TIDEN VÄGEN, HINNER ALDRIG BLOGGA NUFÖRTIDEN.

GÖR ALLTSÅ ETT FOOTPRINT BARA FÖR ATT VISA ATT JAG LEVER.

SKA FÖRSÖKA ÅTERKOMMA SÅ SNART SOM MÖJLIGT, NU SKA JAG IVÄG PÅ ETT LUNCHMÖTE.

SKA VARA DÄR OM 17 MINUTER SÅÅÅÅ, DAGS ATT HASTA IVÄG.

KRAMEN FR. S-DOTTER

9 December

I dag har jag haft världens nack och huvudvärk.
Hade arbetsuppgifter som jag skulle göra hemmavid idag, kan säga att det är mycket svårt att koncentrera sig när man har nack och huvudvärk.
Skrev fel, såg fel, datorn hängde sig, fick börja om, skrev fel, såg fel,..........

Halleluja, huvudvärken har försvunnit men nackvärken fortfarande kvar. I morgon är det ingen jobbahemma dag, bara att pallra sig till jobbet. Hoppas innerligt att det känns bättre då. För övrigt så "glömmer" man ryggsmärtor när man har jätteont någon annanstans. Då är kroppen minsann snäll med en.

P.s Orkar inte tänka på beslutet som blivit tagit idag i riksdagen. För en gångs skull håller jag fullständigt med min tomteröda pappa.
Det knyter sig i magen bara jag tänker på detta beslut....

Kramen fr. S-dotter

7 December

Det var länge sedan jag hade sådan ångest över julklappsinköp som jag har i år. Det som gnager i mig är att jag  vill ge bort saker som verkligen passar och är tillägnat just för paketmottagaren. I år har jag jättesvårt för att komma på grejer att ge bort.

Det är som ett virrvarv i hjärnan, dessutom vill så mycket annat få plats.
Det nya "jobbet" med allt vad det innebär, min käreste (det har inte varit helt busenkelt imellan oss den senaste tiden), planering inför jul och nyår (vill ju så gärna att det ska vara perfekt) Ja, jag vet man kan inte få det perfekt men jag är en nog en smula perfektionist. Vilket i sin tur kan skapa obalans i själen.

"Jobbet" är nytt, ännu stimulerande och det fungerar. Många pusselbitar är ännu på plats, både när det gäller arbetsplatsen som sådan och mycket är enligt mig själv ostrukturerat och dåligt planerat. Men perfektionisten i mig får lägga band lite och ha tålamod.

Nu kommer A hem, ska genast dyka på honom ang. julklappar.

Kramen fr. S-dotter


3 December

Känner mej sccchliten och ur gängorna. Veckan har varit lite upp och ned. "Jobbet" strular och jag har jobbat hemifrån två dagar. Det har mest varit pappersarbete bara för att komma igång. Sen igår kvällst var jag på webbkurs. Det var fullfart där, gällde verkligen att hänga med.

I morgon ska jag ha träff med min handledare, gå igenom kommade veckas arbete och även arbete framöver. Träffa en av styrelsemedlemmarna i form av namnet Kennet.
Men somsagt känner mig ur form.

Kramen fr. S-dotter.

Lycka är i allafall att det lider mot jul, julen som jag älskar.



RSS 2.0