28 Januari

Skulle egentligen ha åkt in i morse och jobba men eftersom eftermiddagen och kvällen igår var ett enda hostande och snörvlande och dessutom kände jag mig yr i planeten så beslutade jag mig för att vara hemma även idag.

Känner mig betydligt bättre idag så det blir helt klart att jobba i morgon. Ligger back nu eftersom jag varit hemma i tre dagar, behöver fixa en hel del i morgon för på måndag är det nytt möte.
Har i allafall kollat av mailboxen.

Ska bara ta det lugnt idag, tjejerna och A ska iväg efter middagen och storhandla eftersom det är åter igen EKO EKO EKO i kylskåpet.

Det har snöat makalöst mycket, vilket jag inte är allt för förtjust i men men när man bor här får man väl skylla sig själv.
Har ingen aning vad det är för snödjup men vi börjar väl närma oss metern??!
URK!

Kramen fr. S-dotter.


27 Januari

Förlåt för jag är seeeg på att uppdatera.
Flunsan har slagit till och jag har varit/är mer eller mindre helt däckad.
Har inte orkat förmå mig att skriva något på några dar.

Har fått påpekningar här hemma att det är ju dötrist med bloggar utan bilder, känner mig träffad för jag är urusel på att lägga upp några sådana.
Får väl skärpa till mig! :)

Har varit/är hemma från jobbet och ska försöka pallra mig dit i morgon. Det känns just nu hur jobbigt som helst eftersom kroppen vägrar.

Har fått besked om nackröntgen och det visade att jag har ett diskbråck i nacken samt artroser (förslitningar). Ska till läkaren på tisdag för vidare utredning.

I dag har snöovädret kommit till oss och det snöar på rätt bra faktiskt. Det blir till att skotta för A när han kommer hem ikväll från jobbet.
Det är bara några minusgrader men det känns isande kallt ute.

HOST HOST!!

Det är en bedrövlig flusa, blir helt slut på!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Ja, jag vet att jag gnäller men jag mår skit!

Ikväll tänker jag se fortsättning på robinsson i Karibien, det är visst avlutningsvecka med flera program.
Vi har följt programmet de senast veckorna och man har redan retat upp sig på vissa personer som glider på bananskal men så har det även varit i andra robinsson omgångar så det är inget nytt.
Vi hade ju vår egen robinsson vid namn kent och han är verkligen en sann robinsson människa enligt mina kriterier. Men men det ska ju vara "bra teve" åxå.

Nog om detta här kommer Wilmis vår egen lilla bananskals glidare.

Kram fr. S-dotter (host, snörvel)





22 Januari

HELG HELG HELG

HELG HELG

HELG



ÄLSKAR FREDAGAR.....

IDOLBILDER :)





TREVLIG HELG!
KRAM S-DOTTER

21 Januari

Dagarna löper förbi och i morrn är det redan fredag. Arbetstränar på, vissa dagar sitter man och hänger på möten och andra dagar spenderas mest framför datorn.
Fika hinner vi alltid med, vi är fem glada kaffedrinkande kvinnor i våra bästa ålder...:)

A har varit i Stockholm i två dagar, bott fint på Grand, vem annan i familjen kommer att få bo så någongång och föresten det har han gjort förut, lyxxxxlirare där.

Han kommer vart fall hem ikväll..planet bör landa om ca 30 minuter så det dröjer inte så länge förrän han kommer instövlande.

Ninna har åkt på förkyldning, sitter och snörvar, hostar och har en gnutta feber.
Flisan har än så länge klarat sig, hon är för tillfälligt på träningen.

Ja, inte mycket händer det här i kalla stan, några sexsäljare är väl allt som är på tapeten just nu. Förresten åså Rabih som gjort illa sig i foten och nu förmodligen tvingas lämna lets D. Så nu blir det inget lets D tittande på fredagarna.
Får spendera tiden på att se någon bra film.
Appropå film så MÅSTE jag bara se SNABBA CASH när den kommer till stan. Att läckerbiten Joel K är med fäller man ingen tår för....(usch, hua vilken "kärringsjuk" tant man är) men läcker det är han SÅ DET SÅ!

I helgen fyller mamsingen år så det blir till att gratta henne. Har inte bestämt vad jag ska köpa, vet att hon vill ha en speciell parfym men men men i denna "STORA" stad finns den inte, nä precis så tänker jag åxå! JÄVLA SKIT!

Tjejerna tycker min så vackra blogg är tråkig utan bilder så jag får försöka skärpa mig och lägga upp några, tycker det tar så tid....

Kram på Er alla och ha en skön helg/S-dotter







17 Januari

Söndag och faktiskt idag rätt bra väder. Några minus grader och det snöar inte.

Känner ur form ändå, igår var i på hockey. Satt i över två timmar med bara en bensträckare. Summasummarum mådde jätte, jätte dåligt hela eftermiddagen och kvällen.
Hade värk värk VÄRK. Ryggen kändes som den var av, nacken kändes som den var av den med....ingen som inte har eller har haft sådan smärta vet...jag blir galen när det är så här.
Idag bättre, men lååångt ifrån bra.

God nyhet är att vi ÄNTLIGEN har fått våran soffa. Den är gigantisk och skön.
Igår köpte även A en ny tvbänk så nu är allt i ek inne i vardagsrummet. Jag är JÄTTE nöjd.
Har bara inte vant mig ännu med denna jättepjäs.

Nu ska jag förbereda middagen.

Kramen fr. S-dotter

13 Januari (igen)

Måste bara kort tillägga att jag köpt min bästa E en liten present idag.
Tänkte köpa boken Blondie med Birgitta Andersson (tror jag hon heter) fanns inte i denna bejublade stad, tänkte sen köpa 14 år tillsalu med Caroline Engwall, fanns inte denna bjublade stad, Alfahanen behöver jag säga nåt mer.
Det blev en bok som inte är nyligen utgiven men men men jag vet att hon inte har den och att jag tror hon skulle uppskatta den.
Mötley Crüe, The Dirt.
Hon är nämligen den enda i min vänskapskrets som inte gillar deckarromaner och thrillers.
Vad köper man då och dessutom är hon själv författare.
Jag kanske har trampat helt i klaveret, men hon förlåter mig i såfall. :)

Kram. fr. S-dotter....oj snart är halv 8 hos mig redan slut.


13 Januari

Idag har jag flyttat till ett annat kansli tillsvidare. Känner mig lite som en vandringspokal men i slutändan ska jag väl ändå få ett eget nyrenoverat kontor och kontorsrum. Den som väntar på nåt gott....

Det har blivit kallt igen, - 21 grader nyss när jag var och tankade bilen och skjutsade Flisan till pojkvännen sin. Så nu är man grinig igen.

Sitter och slötittar på tv4 och nyheterna och just nu är det ett repotage om tulpaner, folkets blomma.
JAG SKA KÖPA OCH GÖRA EN JÄTTEBUKETT TILL HELGEN.
Jag älskar tulpaner, riktiga skönheter.
Hör i bakrunden att 130 miljoner säljs varje år i Sverige. För min egen del inhandlar jag ganska många buketter så här de första månaderna av året.

Ninna har legat i soffan och sovit sedan vi ätit middag, hon är helt slut på, har nog inte slagit om till rätta sovtider så det har nog inte varit mycket sömn de första dagarna.

A är på kickoff idag och imorgon, nytta och nöje, tror det är mest nöje. Han fråga snällt om jag kunde hämta honom i kväll/natt eller om han skulle ta en taxi.
Vad tror ni jag svarade?
Jo, jag är snäll :)

Nu skriker Ninna att halv 8 hos mig börjar och vill ha sällskap....

Kramen fr. S-dotter


12 Januari

Hemkommen från jobb och var hamnar man då? Jo framför datorn.
Borde ta tag i något här hemma, det ser ut som skit. Ingen annan i familjen verkar bry sig så det är bara att kavla upp armarna och göra det själv. Håller på att ladda inför det.

I veckan kommer jag och A i stort sett bara ses när det är sängdags. (om man har tur)
Han har on kickoff i morgon dag/kväll/natt? och kommande dag, dag.
Sen har jag möte på torsdag kväll då han är hemma och sen lunch fredag, ja då ska jag iväg och uppvakta min allra äldsta, bästa, älskade väninna som fyller år. Fasiken nästa år är det 40 tagg för både hon och mig själv.
Vi har varit kompisar sen vi var 13 år. Gjort en massa kul (och mindre kuliga saker), idag lever vi rätt skilda liv men vi är ändå de bästa vänner. Själsvänner liksom. Jag är lyckligt lottad, som en syster för mig.

Nu ringer mamsingen bäst att svara...

Kramen fr. S-dotter

11 Januari

Skolan har börjat om idag och det innebär att återgå till normala tider. Inget nattsudd och inga hoppa över luncher dagar, utan väldigt stramt och planerat liv hädan efter.

I dag har jag först varit och arbetstränat sen var det magnetröntgen idag.

Alla som gjort magnetröntgen vet vad jag snackar om...det är ingen höjdare. Jag vet vad jag snackar om för det var för fjärde gången dock första när det gäller halsrygg. (de andra ggr var det länden)

Det gör inte ont, inte alls, men man känner sig...hur ska jag säga fängslad. 
Idag skulle jag röntga halsrygg blir man fasttryckt med huvudet i en "form" och sen förs man in i tunneln som är allt annat än luftig och rymlig.

Det gör som sagt inte det minsta ont, om man nu kan ligga blixtstilla i si så där 50 minuter - 1 timme och knappt andas eller svälja så är det no pro. men har du ont någonstans och tycker att här skulle jag vilja ändra ställning för att lindra trycket där det gör ont ja då går du bet och 50 minuter - 1 timme känns mycket lååååångt.
Men att göra en m.röntgen gör som sagt inte det minsta ont......

Fisk till middag, dags att förbereda.


Kram fr. s-dotter med litet s idag.

8 Januari

I morse när jag steg upp visade termometern - 33.8 grader, DET HÄR SUGER, behöver jag säga någonting mer.

Vi hejar i allafall på Rabbe ikväll när han tar på sig dansskorna.

Kramen fr. S-dotter

6 Februari

JÄTTEKALLT UTE, -28 GRADER PÅ FÖRMIDDAGEN.
I TÄRNABY HADE DET VARIT -38,8 GRADER I NATT (TROR ATT DET ÄR REKORD FÖR DENNA VINTER).....VARFÖR BOR MAN HÄR EGENTLIGEN. MIN BÄSTA VÄNINNA SKA KÖPA HUS PÅ CYPERN SÅ DETTA ÄR DERAS SISTA VINTER HÄR UPPE, INTE ÄR JAG AVIS, INTE ALLS!!!!!!!!!!!!!

KRRRRRRRAM FR. S-DOTTER


6 Januari

Här kommer sammanfattning av året 2009

JANUARI

Kall, snö, snö, snö vill glömma bara glömma januari månad. Tror att det inte hände särskilt mycket.

FEBRUARI

Ninna bröt nyckelbenet i en inomhus fotbollscup. Det blev en lång resa tillbaks och ett stort avbrott för henne då hon var i toppform när skadan skedde.
Lång väg tillbaks.

Kvartalsfest som bestod av skoterdag samt tacoafton, trevligt, trevligt.

MARS

- Det är noll i huvudet, kommer inte på någonting. sorry!

APRIL

Den årliga fjällenresan med solskensdagar och mycket skoterkörande. Sista dagen var A och Flisan i Hemavans slalombackar och åkte, Ninna hade tyvärr åkt på förkyldning och låg kvar i stugan.

A:s pappa blev svårt sjuk och svävade mellan liv och död i veckor. Sex månader blev det på sjukhus för honom.

Mamma steloperade nacken, var och hälsade på henne i Umeå.

MAJ

Många resor till Umeå blev det eftersom han låg på IVA där i veckotal.

Kvartalsfest i sommarstuga, bad och kycklingwok på öppen eld.
A tar sitt första sommardopp, tror inte det var varmt.


JUNI

Firade midsommar hemma i lugn och ro.

Ninna åkte utomlands med killen sin, första gången vi släppte iväg henne på sådan resa om man inte räknar språkresan till Spanien året före.

Tjejerna fyllde år.


JULI

Enda semestertrippen familjen gjorde tillsammans, åkte en sväng till Stockholm, grönan, stan, såg en fotbollsmatch.

Målande om huset, hade en otrolig hjälp av våra närmaste, pappa, brorsan och svärmor.
Evigt tacksam för all hjälp.

Såg diggeloo, (Hmmm hur stavar man det) med familjen. Vi tyckte det var jätte bra.

Fest här hemma, motorveckan. Trevligt värre, mycket med folk. 
Spelade kub och drack drinkar.
En  återkommande fest här hemma varje år.

AUGUSTI

Jag och A firade 15 årig bröllopsdag.

Tog mitt första och enda sommardopp!!!!!!

En av våra närmaste vänner G fyllde 40 år och ställde till med en brakfest.

Våran tur med kvartalsfest. Hyrde ett perfekt hus vid vattnet, där åkte vi båt, vattenskidor och ring.
Hade lekar, tipsrunda och fixade kycklingtacos.
Alla gav högt betyg på festen.

Skolan började om

A åkte till Gotland.

SEPTEMBER

Fint väder, äntligen sommaren hade mer eller mindre regnat bort, men nu var det dags för att städa bort och bomma igen punschverandan.

Blev bjuden på cykelfest vilket var en trevlig tillställning, god mat, mycket dricka. Har inte varit så full och så bakis på många år...SUCK! Kommer inte att hända igen, alltså bli så onykter. (på länge)

Kämpar på....

OKTOBER

A:s pappa fick äntligen komma hem igen från sjukhuset. Han hade blivt så mycket piggare den senaste tiden.
Fick dock åka in igen pga en urinvägsinfektion och låg inne ca en vecka.

Uppvaktade en till kompis, K som fyllde 40 år. Vi stormade in med medtagen mat sen bowlade vi innan det blev tårtkalas. Han blev jätteglad.

NOVEMBER


Pappa fyllde 60 år och vi överaskade honom med en tripp till Umeå, god mat, såg showen Elvis Forever, sov över på stadshotellet, gick på stan dagen efter och shoppade lite.

30 November, började arbetsträna.

Kämpar....


DECEMBER

Dags för kvartalsfest igen, denna gång adventsfest med glögg och god mat i en by två mil från stan.

Pysselkväll hemma hos oss, bakade pepparkakshus och hade mysigt med svågers familj.

Hann även med att gå  på en middagsbjudning hos några vänner, god mat, vin och poker.

Julafton hemma hos oss, i år var vi hela högen + att tjejernas killar kom på kvällen.

Nyårsafton hemma hos oss, tre tillställningar här hemma sätter spår i plånboken, men det är roligt att bjuda på festligheter.

 Depp....

31 December, sista dagen på min 7 år långa anställning, nu är man arbetslös åxå.

************************************************************



Nytt år, nu hoppas jag verkligen att jag får vind i seglen och får ett bra tvåtusen tio.

Kramen fr. S-dotter






5 Januari

I Måndags var det jobbstart igen.
Kommer nog att flytta till andra lokaler nästa vecka och efter det hoppas jag att det inte är allt för länge innan man får flytta till nyrenoverat, eget kontor istället för att svansa runt och sitta någonstans där det igentligen inte finns plats för en.

SVIN SVIN SVINKALLT ÄR DET HÄR UPPE, JAG BLIR GALEN, JUST NU STÅR TEMPEN PÅ HEMSKA -24.8 GRADER. FYY F***N!

A ramlade ner från taket i söndags, tur nog hade han livrem på sig men hade mätat fel så jag hörde hur det bankade på toalettfönstret och när jag tittade ut såg jag en hängade man framför mig. Skyndade och hämtade kniv så han kunde skära loss sig. Både jag och han blev hemskt skärrade, men ingen av oss har tagit upp det i någon närmare disskution. Bägge har nog insett hur illa det kunnat gå och stryker därmed ett streck över det för detta har väl inte hänt???!

Vi har städat bort julen, en befrielse. Jo, jag älskar julen, vill att det ska vara på ett visst vis här hemma, julkakor ska bakas i november och julpyntat till första advent. Lika viktigt för mig är det att få bort allt efter jul och nyår så fort som möjligt, då vill jag ha veck allt. Efter julhelgen brukar jag smått börja stöka undan de få tomtar jag har framme och lite annat krafs men efter nyårshelgen då åker hela rasket ner i jullådorna igen. Lika lycklig över det lika lycklig är jag när jag får ta fram alla grejer.

Självklart gick jag på det (igen) och har köpt på mig lite halvapriset julgrejer så här efter nyår. Några söta grå tomtar med en jätteluva, vit glöggkanna (rymmer nog minst 1,5 liter) och några små vita glöggskålar som jag tänker ha russin och mandel i nästa år. Jättefina och helt i min smak. Nu har jag packat bort dessa helt oanvända så det blir en liten present till mig nästa gång det är dags för julstök.

I morgon har vi sovmorgon, känns grymt skönt, jag har varit helt dödstrött båda mornarna denna vecka.
Nu ska jag joina A i soffan, kolla in lite film.



Kramen på er fr. S-dotter.

1 Januari

Tvåtusentio....känns ovant att säga tvåtusentio men vi kommer att vänja oss (som allltid).

Nyårsafton blev lyckad, vansinnigt god mat, vin och trevligt sällskap. Fyrverkerierna var precis lagom, natten sen och idag har vi tagit tag i all disk och städning.
Nu ska vi slappa, fortsätta äta god mat och sen ligga i sofforna och se film

Hoppas detta år blir ett kanon år.
Hade tänkt sammanställa 2009 idag men hjärnan är trög och känner mig lite oinspirerad till att dikta ihop något så det får bli en annan dag.

I morgon åker vi till svärmor, hon ska koka en paltgryta det blir ett skönt avbrott i all julmat vi stoppat i oss och all gourmeträtter till nyår.

Kram på er alla...GOTT NYTT ÅR...önskar S-dotter.


RSS 2.0