29 September

Krispigt kallt ute. Igår föll visst de första snöflingorna här i stan. NÄÄÄÄÄÄJ! Jag vill inte ha vinter.


28 September

Måndag igen. Har just gjort räkningar och nu är allt betalt. Jag brukar inte vara så här sen men i fredags bidde det bara inte av och igår, ja då funkade ingenting.

Igår ja, jag var bakis bakis bakis. Fattar inte hur, jag skulle bara dricka vitt vin så att söndagen inte skulle bli förstörd.
Denna cykelfest blev en succé. Åt mat hos människor jag aldrig varit till förut. Spännande och annorlunda. Alla har så vackra hem, ens eget blir man aldrig nöjd med. Fast visst är det kul när man får beröm och creeds för det. :)

Cykelfesten:
Jag och A fick först och främst en välkomst drink som bestod av moss. rosevin och färska jordgubbar.

Sen bestod förrätten av toast, en wokad coctail av räkor, chili, vitlök, paprika. Brevid en blandsallad med balsamvinäger. Vitt vin serverades till detta.

Sen bikade vi iväg till nästa ställe. Där var det fördrink som styrde på så inåt helsinge.
Varmrätt: ungsbakad kyckling i nån slags gräddsås och ris, sallad och vitlöksbröd. Man fick välja mellan rött eller vitt vin, jag tog vitt åter igen för att inte blanda...Haha....

Efter snackis fortsatte vi till vårt ställe där vi skulle servera efterrätt:
Hallonpannacotta med skogsbärskaramell. Starkt kaffe och avec som bestod av päronkonjak. En hel flarra gick åt. Hmmmmm.....

Sen cyklade vi till samlingsplatsen och partajade loss. Åter en välkomstdrink, fruktig men oj,ojoj, nu börjar vi ana oråd för s-dotter som fortsatte med lekar och dryckintag. Poff var klockan 03.00 och en s-dotter var gode rund under fötterna. D

Söndagen bestod i att ojja sig och hålla igen för att inte kräkas. Fan vad dålig jag var. Kvällen var dock piggare när jag sovit flera timmmar under dagen.
Pust, det är tur man inte gör detta ofta. Jag har ågren för jag vet att jag suttit med folk och lallat på, har ingen aning vad vi snackat om. Känns onekligen pinsamt. Tur man inte behöver stå öga mot öga med dessa för gämnan. Hoppas de glömmer denna fyllekärring fort.
Ångest, ångest ÅNGEST!

KRAMEN PÅ ER SOM ORKAR LÄSA.....S-dotter.



25 September

Idag börjar marknaden här i stan. Folkfest, brukar vara en hektisk helg för polisen som ska hålla ordning på alla fyllesvin.

Själv ska jag bara ta det lugnt ikväll, titta på lite tv, styrka kläder för i morgon, måla naglar osv......
Har köpt tidningen KLASSISKA HEM OCH ANTIK som jag tänker gotta ner mig i åzå.

I morgon är det dock fest, denna cykelfest. Har bestämt mig för att göra följande efterrätt:
- Hallonpannacotta med skogsbärskaramell.
- En kopp esspresso och en fyra päronkonjak.

Vad sägs om det?
Jag tror i allafall det blir bra. Ska hinna slänga ihop pannacottan och skogsbärskaramellen ikväll så att i morgon är det bara att ställa fram det.

Som sagt denna cykelfest får jag återkomma till när den är avverkad.

Ha en trevlig helg

Kramen S-dotter.



24 September

Tar upp ett laddat ämne, vad tror ni om Mats Alms berättelse?
Jag är mkt skeptisk.
Eftersom detta blivit en stor mediagrej går fallet inte att missa.
Såg Efterslyst för ett par veckor sedan när fallet togs upp. Nu när det hänt en hel del sedan dess har man självklart läst det man kommit över i massmediaväg.
Visst känns hela story han drar en smula fantasifull.
Är han oskyldig får man sig verkligen långnäsa i att vara så fördomsfull. Han är ju dock ännu ej dömd skyldig bara av vi som läser kvällstidningarna.

Kramen S-dotter


23 September

I morse fick jag väninna främmande, så hela förmiddagen gick åt med surr. Vi surrrrpa kaffe och skvallrade.
Har inte gjort ett piss här hemma, joo jag tvättar kläder idag. Just nu ligger en tvättomgång i maskinen och väntar på att bli upphängd.

Ikväll ska jag och A åka till Flisans skola för info. ang. droger. Det har hänt en massa skit där den senaste tiden så nu går polisen och skolan till kamp för att få bukt med det hela.

Känner mig lite ur balans, halvförkyld, hängig, känns nästans som jag har feber. Kan aldrig denna dag ta slut?!

Kramen S-dotter

22 September

Jag har panik, vad ska jag göra för dessert och bjuda på för avec på cykelfesten nu på lördag?
Vill för det första att det självklart ska smaka kalas, sen att det inte är för mastigt, ska gå fort att göra iordning och inte behövs serveras genast utan allt ska kunna göras i ordning före festen.
Vad hittar jag på?
Vad serverar jag för passande likör eller konjak till rå?
Nån som har nåt bra uppslag?


Idag ska jag på ett mysigt ställe NOT!
Gyndoktorn ska kolla in pullan.
YIPPI...NOT!!!!!!!!!!
Cellprov, önskar jag kunde slippa, men det är väl bra om man kollar sånt med jämna mellanrum.
Ingen i min nämsta släkt har haft livmodercancer eller bröstcancer men det är ingen garanti för det.
Ska kasta mig in i duschen, fräscha till mig en smula, känns bra om man är vältvättad, förstå mig rätt.

Kom att tänka på en historia om en kvinna som skulle till gyndoktorn.
Hade tid på morgonen och var jättestressad som vanligt. Skulle inte hinna duscha så hon körde snabbtvätt i den nedre regionen. Det låg en tvättlapp vid handfatet så hon nappade åt sig den och tvättade sig snabbt.
Så iväg och upp med benen framför en manlig gyn.dok.
Han fnissade lite och gav sen komentaren att jag ser fru X har gjort sig riktigt fin idag.
Kvinnan tänkte att va fasiken, de flesta tvättar väl sig innan besök på sådana här ställen men log lite och viftade bort kommentaren.
När så kvinnan kom hem på kvällen möttes hon av sexåriga dottern i hallen.
- Mamma, vet du var tvättlappen till barbiedockan är?

- Var hade du den frågar mamman.

- På toan, jag skulle tvätta dockan med den men pappa sa att jag inte skulle hinna på morgonen så han sa att jag fick bada dockan när jag kom hem från fritids i stället.

-Okej, jag lånade den och kastade den sen, ta en ny.

Gråt utbrister.
- Men mamma, jag använde upp allt glitterbadgele till den. Nu har jag inget mer.

Så fick mamman svar på varför g.doktorn tyckte att hon gjort sig fin, glittrade säkert som bara den.

Sann gullig liten historia.





21 September

Igår var det en riktigt fin höstdag. Vi bestämde oss för att åka ut med båten till en liten ö mitt i älven där vi bor. Där fick jag gå loss på naturens vackra ting.
Hade med mig flera hinkar som jag fyllde med mossa, lingonris, enris, granris......
Detta enris som finns på denna ö är helt otroligt, blågrönt jätte stora gigantiska " buskar". Hade min sekatör med mig så det blev fina snitt.

Äntligen så fick jag äntligen min knotiga gamla gren hittad. Den ska jag hänga upp i taket inne på punchverandan och sen smycka den med ljuslyktor. Kommer att bli jättefint och kreativt.

När allt samlande var avklarat togs vår båt upp för vinterförvaring. Just nu står den på gården men så småningom ska den in i "båthuset", just nu står där A:s snöskottarskoter, cyklar, krattor, spadar och dyl där.

Mina små grå celler jobbar frenetiskt nu när jag har mycket att pyssla med under hösten när det gäller naturmaterialen jag hittade.

Så till kommande helgs fest.
Inbjudan damp ner i Lördags i brevlådan. Det blir en cykelfest!?
Inbjudan förtäljer inte allför mycket, men det ser ut som vi ska cykla omkring i byn där värdparet bor och äta förrätt hos en med ett gäng, sen vidare till nån annan för varmrätt med något annat gäng och sen ska vi (jag och A) göra efterrätt med kaffe och avec hos värdparet eftersom vi bor här i stan med ett tredje gäng.
Sen avslutas det med träff i byastugan där festen fortlöper tills småtimmarna.
En annorlunda fest men säkerligen jättekul och spännande.
Vi kommer nog inte att känna alla men jag kan tänka mig att vi är bekanta i allafall med dem vi ska äta hos.
Betyg kommer nästa vecka angående detta.

Nu  är det dags för lite kaffe.
Kramen fr. S-dotter.



18 September

I morgon fyller kusin vitamin till tjejerna 15 år och får därmed ÄNTLIGEN köra moppe. Eftersom de bor 2 mil från stan lär hon nog hoppa jämfota när hon kan ta sig in till stan även när föräldrar/farmor inte har möjlighet.
Det blir ett presentkort från oss, kanske bikbok, gina t, HM, eller kanske kicks, vi får se inköpet görs i morgon.

Appropå farmor min svärmor åker till Kreta om 6 dar, lyyyylllllo. Slippa höstrusk som just nu är. Svärfar/hennes man är piggare och allt går framåt. Det är helt otroligt att han rett ut detta med sjukdomen han drabbades av i april. Allt tuffar på och just nu liggar han på rehab och jobbar på med att börja gå igen. Visst tar det tid men vi ser resultat hela tiden. Han har gått upp ca 7 kg vilket är jättebra (dock har han ca 10 kg kvar till vikt han hade när han blev opererad).
Han är mager fortfarande men inte så skelettaktigt som det var för ett tag sedan.
Stomin på magen kommer han att få leva med men vad gör väl det, han är vid liv och så småningom kan han leva tillsammans med oss andra. Sex månader har snart gått så nog är han less på sjukhusvistelsen. JOBBA PÅ LENNART, SNART ÄR DU I MÅL!

Nästa helg är det marknad här i stan, Flisan får helgfrämmande som kommer på fre och åker på sön.
Lördag kväll är vi bortbjudna på fest. Ska bli trevligt, kanske hittar man nåt lämpligt att ha på sig i Umeå i morgon när det är shoppingtime.
Sen har vi blivit bjudna i oktober på sushiafton. Jag har ALDRIG vågat mig på sushi så det kommer att bli spännande.

Nä nu ska jag lägga mig i soffan och kolla in jotex katalogen som damp ner i brevlådan idag, såg att det var julgardiner på omslaget.
Långt till jul visserligen men jag är en julälskare, de som följt min förra blogg vet vad jag talar om.

Kramen fr. S-dotter.

P.s Måste börja fota, tycker själv att de är så tråkigt med bloggar som aldrig har bilder på sina bloggar och så är man en sån själv. SKÄRPNING SOLBRITTSDOTTER. :)


17 September

Såg på Idol igår då det var från Umeå. En grabb från vår håla kom med till S-holm i allafall. Jag har inte stenkoll så vem vet kanske var det fler.
I går åkte alla sommarplantor, sommarmöbler bort. A bar och och bar, styrde skottkärrslass på skottkärrslass men nu är det i allafall klart. Känns skönt, höststädat bara alla löv som sen ska tas upp.
Jag blir liksom lugn i själen, har gått och gruvat lite extra i år eftersom min kropp strejkar och inte vill vara med.
Men nu är det som sagt gjort och det känns själaskönt.

Sen kom en kompis förbi och vi fikade te och smörgås. Det blev jättesent innan han åkte hem så jag sov inte förrän efter 01.00 i natt.
Morgonen kom alltför fort och jag var dödstrött i morse.
Ikväll ska jag pallra mig i säng tidigt PUNKT!

Annars händer det inte mycket för tillfället. Det blir Umeå resa på lördag, shopping (igen). Tjejerna ska handla och jag hade tänkt titta på tapeter om tid finnes. A följer motbjudet med, men han får väl fika hela dagen.

Kramen S-dotter.

16 September

*snyft* Jag vann inte tavlorna från Niinis. Fast om man tänker efter så brukar jag aldrig ha tur i tävlingar, så det var ju inte så konstigt att det skulle gå så denna gång åxå.
Inget mer tjat om detta..........


Onsdag och jag är helt enkelt dödsslut på. Igår bestämde jag mig för att gå loss på fönstren, höststädning. Stryka gardiner och hänga upp. Jag kämpade på allt för länge, så vad händer, helt knäckt på eftermiddagen och kvällen. Knaprade smärtstillande, kändes som det inte gav nån effekt alls.
Mådde riktigt dåligt. A fick göra klart det sista jag helt enkelt inte orkade med. Man känner sig rättså värdelös att man inte ens kan fixa detta.

Idag känns det lite bättre, inte så mycket ilningar i benen vilket känns skönt, men ryggen känns som en sprängfylld akne.

Fasiken vad negga man var i dag då, ska strax käka lunch och sedan åka till mamsingen och se hur hon har det. Kaffepannan brukar gå varm där...

Kramen S-dotter.


14 September

Måndag igen, helgen har varit lugn. Fredags middagen blev lyckad, bjöd hit brosan på middag.
I Lördags var det sista matchen för säsongen för flisans del. Slutade med en välförtjänt vinst (igen). Tårta sen hos brorsan som fyllt år och presentöppning. Kvällen slappades framför tv:n.

 
Söndagen bestod mest av att koka kaffe och bjuda på fika. Snörde ihop en sockerkaka på förmiddagen. Brorsan hjälpte A att köra in ved till pannrummet. FIKA!
A:s gamla kompis, hans barn och farmor kom på besök. FIKA!
Några andra kompisar till oss kom på besök. FIKA!
Brorsan hit igen. SLAPP FIKA denna gång.
Svärmor på besök, SLAPP FIKA.
På kvällen kom flisans helgfrämmandes föräldrer samt en jaktkompis från Stockholm hit och skulle hämta helgfrämmandet. SLAPP FIKA!

Det var helgen det, nu måndag. Har haft en vännina här på förmiddagen. FIKA IGEN! Snart rullar man fram :).

Känner mig orkeslös och nedstämd, fattar inte vad som tagit åt mig, vill helst bara sova. Ge mig kraft för att ta mig igenom ytterligare en höst och vinter.

Over and out.
Kram S-dotter.

11 September

När jag skrev rubriken kom jag att tänka på elfte september 2001, tänk vad fort tiden ändå går, det känns inte mer än ett par tre år sedan.
Tänk alla familjer som miste sina kära den där dagen.

I allafall så är det fredag, fredag som alltid är lika välkommen, veckans bästa dag enl. min mening. Avspänt, ljuvligt man vet att det är två dagars off på gång.
Måndagar är däremot den sämsta av våra veckodagar.

Ikväll ska jag och Nínna bjuda family på tre rätters middag.
Börjar med en rellativt lätt förrätt som inte blir alltför stor, med räkor, vitlökskrutonger, ägg och lite grönsaker.
Därefter kör vi med entrecote och rotsaksgratäng, sparris och bärre, blir riktigt mäktig mat men oj oj så gott.
Avslutning blir frisk och lätt, en liten dessert med melon.
Mums, nu kurrar det i magen.
Som sagt hjälp i köket får jag idag i form av Ninna.

Sen ska A åka iväg och kolla på en båt, (hallå vi har redan en, jättefin liten sportbåt) jag lägger mig inte i detta köp.
Själv kanske jag unnar mig ett glas Drostdy-hof ikväll framför tv:n.

Ha en skön helg, Kramen fr. S-dotter.




9 September

Det stormar utanför idag, nästan obehagligt eftersom det finns en hel del höga gamla träd på vår gård. Skulle gärna inte vilja ha ett träd genom fönsterrutan eller crunch av lusthuset eller punschverandan.

Har i allafall varit inne på Niinis blogg idag, hon som jag förut tipsat om. En trebarnsmorsa med många järn i elden skulle jag vilja påstå, fast jag inte känner henne alls.
I allafall så har hon en ny tävling där igen, jättefina tavlor som hon gjort själv. Rekommenderar varmt att gå in och titta där.

http://niiinis.blogg.se/


Hoppas i allafall på tur, fast jag aldrig brukar ha det, i så fall ska jag ge dem till min kära mamma, som verkligen behöver uppmuntran.

Ikväll är det höstfest på flisans skola, så vi ska dit och kolla. Det brukar vara tävlingar, fika försäljning, hamburgeförsäljning, luftpistolskytte osv osv.
Det blir säkert trevligt och mycket med folk.

Nu ska jag klä om och åka iväg och hämta flisan som ville en sväng till stan och kolla in jeans.

Kramen fr. S-dotter.

8 September

Grattis brorsan på 32 års dagen.


7 September

Idag sätter sig min käre lillebror sig i skolan igen. Destination Kalix av alla ställen på jordklotet.
Dock kommer han bara att introduceras där och kommer sen att befinna sig på hemmaorten förutom när det är föreläsning osv osv.
Vad ska han nu bli rå?
Elektriker har han i sikte.
Efter många års jobb med barn inom förskola och låg/mellanstadiet har han ÄNTLIGEN beslutat sig för att "gå vidare".
Jag önskar honom all lycka och håller tummarna att allt ska kännas bra med detta.

Tillägger att i morgon fyller lillbrorsan 32 år, grattis i förskott.



4 September

Satan i gatan vilket pissväder vi har. Det regnar, regnar REGNAR! MÅSTE HA BLIVIT NÅGON FÖRVÄXLING I PUNGARNA, JAG ÄR FÖDD I FEL LAND/VÄRLDSDEL.


Det är fredag och jag är allmänt less, less på att jag hängt ut tvätt som inte hann torka igår utan idag så får de sig en rejäl eftersköljning mina lakan och påslakanset. JÄ*LA SKITT ALLSTÅ.

Har i allafall varit med Flisan på samtal, så nu är det faktiskt en hel månad innan vi ska dit igen.
Annars händer inte mycket här hemma, ska åka till mamsingen strax och tigga mig lite java och kanske något gott hembakt. Kanske blir man då på bättre humör.

P.s Mamma berättade igår att hennes granne ska sälja radhuslägenheten och ingen mindre än mitt gamla ex. som jag varit förlovad med för mången år sedan var där och tittade. Han har visst kommit tillbaks till stan efter flera år på annan ort.
Känns jätteknas om han blir deras nya granne. Måste finnas andra som vill köpa radhuset, det är ett populärt ställe.
Håll tummarna.......


Ha en skön helg....Kram fr. S-dotter.



3 September

Alltså jag undrar starkt på om jag inte har reumatism. Låter som jag är hypokondriker men så är inte fallet.

Min högra stortå liksom låser sig i leden och smärtar då fasansvärt. Dessutom bägge mina tummar är smärtsamma i leden. ?
Eftersom min mamma är "gravt" reumatiker och det kan vara ärftligt känns det som jag bör kolla upp detta.
Kroppen känns mer "värkig" än vanligt och det beror inte på nån förkyldning.
Sen kan jag aldrig komma ifrån min ständiga skitrygg som skriker av smärta så fort jag anstränger mig. Så som igår när jag skulle städa, kom som ett brev på posten, låg hela kvällen och hade jätteont.
Men jag vet ju hur det är, dessutom kommer det och går i nacken, som en nackspärr fast flera ggr värre. Kan hålla i sig i över en vecka innan det går tillbaks.

Fy va jag klagar idag.

Någonting annat, gå in på min väninnas blogg, hon är en sann gammal vän som mitt hjärta klappar ömt för.

http://situationnorrland.wordpress.com

Kramis fr. S-dotter


RSS 2.0