29 November

1:a Advent....idag har vi adventsfikat vår familj här hemma tillsammans med några goda vänner samt mamma och pappa. Vi har smuttat på glögg och ätit flera goda julkakor. Riktigt härlig julstämmning här hemma. Min melodi....
I helgen har jag köpt hyacinter, amaryllis och fått mera julstjärnor av både mamma och make. Fler små granar har fått komma in som bordsdekorationer.

I går var vi på kvartalsfest (hos L och A), där blev det förståss snackis om julpynt och annat. Jag berättade att jag grämt mig över att inte hitta några "siffror" till en av mina adventsstakar när vi var i Umeå förra helgen. (Behöver väl inte gå in närmre om vår stad, där finns ingenting? :(...)
Så säger Ne att hon sannerligen har en omgång såna som försökt sälja på loppis samma dag. VA!!!!!!!!!!!!!
Har man inte tur så säg.....nu är jag lyckligt lottad sifferägare. Dom är jätte jätte fina. Tack snälla Ne för du har så god smak.

I morgon ja då smäller det, då börjar jag min första arbetsdag. Kan ni tänka er. Jag är lite nervös men jag tror det lugnar sig när jag kommit på plats och fått mina arbetsuppgifter.

Nu ska jag slänga mig in i duschen och sen bums i säng så man inte har mörka ringar kring ögonen på sin första "arbetsdag".

Kramen fr. S-dotter.



26 November (igen)

Jul i vårt hem!



Här är vår hörna som vi brukar duka upp med vårat julgodis, än så länge
är det bara skumtomtar i burk bakom den gamla ljusstaken.






Vårt matsalsrum, här samlas vi när vi är mycket folk eftersom vi ryms minst 15 pers. De nyinköpta gardinerna
är jag inte alls nöjd med men de får sitta uppe i år i allafall....





Närbild på dessa julgardiner..hhmmm.



 

Vardagsrummet har åxå pyntas lite grann, tyvärr kommer vi inte att få våran
nya härliga soffa förrän v.2 så vi får slita på dessa i jul igen. Dom är dock sköna
men somsagt slitna.





Vardagsrummet igen.





Enris har jag gott om....






Alla sovrum har fått så här fina stjärnor i fönstren.





Baren i matsalsrummet är laddad med olika starkvinsglögg.
I helgen är det tillåtet att börja njuta av dessa.






Kökets burspråk är pyntat.






I det stora badrummet är det bara julpyntat i form av en zinkstjärna, sen finns alltid ljus att tända som sprider lite stämmning.



Den lilla advents granen har fortfarande inte tagits in men sen har vi nog pyntat klart.
Nu har ni fått kika in lite hos oss.

Kram fr. S-dotter


26 November

Hela familjen åkte i morse till vårdcentralen för att ta den "berömda" svininfluensa sprutan så nu är vi skyddade. Känner då ingenting än så länge, tycker att folk klagat över feber, smärtor i armen, huvudvärk bla bla bla....men jag känner inget (ännu!!)

I går var det en sängliggar dag. Var uppe små korta stunder men kände men mådde inte bra efter smärtblockaden. Detta var fjärde gången jag tog det, lika ångestladdat varje gång.

Narkosläkaren som gjorde detta (han har lagt 2 ggr förut på mig) tyckte att det gick lättare nu att se vart han skulle spruta in detta sedan jag gjort operationen. Hhmmm, vet dom annars inte vad dom gör? Nåja han var så försiktig som han kunde och jag överlevde.

Låg sedan ett bra tag på UVA (uppvakningsavdelning) och "pustade ut". Lyssnade till en kvinna som vaknade upp ur narkos, yrade, skrek, spydde.....önskade mig långt bort därifrån. Så fort jag fick klartecken åkte jag hem, stussen kändes fortfarande bortdomnad och jag med stapplande steg tog mig ut från lasarettet och pappa skjutsade hem mej.
I dag känns det bättre, SKÖNT!
Nu kom en bil ner till gården, kaffefrämmande???
Måste sluta.

Kramen fr. S-dotter.


25 November


Här hemma har vi julpyntat, så nu är det julmysigt värre.

Har varit på smärtkliniken idag och tagit smärtblockad. Mår inte särskilt halleluja just nu. Jag berättar mer om detta senare, lika så berättar jag om min arbetsträning senare som jag börjar på Måndag.

Mer bilder är tagna, orkar bara inte lägga upp dem just nu, men det kommer.






Här är i allafalla mitt fönster som tomtar fått flytta in i.

Ha en bra Onsdagkväll..........kramen fr. S-dotter.

23 November

Så var det Måndag igen, snön har brett ut sig över natten så nu är det mycket ljusare ute igen. Denna gång kanske snön stannar kvar, det är ju bara en månad kvar till jul. På tal om jul, självklart blev det en heldel julpyntsshopping i helgen när vi var i Umeå.
Längtar längtar längtar tills jag få ta mig ann detta, det kliar i mina julpyssel fingrar.
Jag tänker på allvar börja lite smått, som jag tidigare nämde är fastukvisten redan klar så nu beger jag mig inomhus. Det blir till att börja styka julgardiner och öppna upp vårt fönster som sitter mellan matsalsrummet och vardagsrummet.
Där ska trollen nu bort och in med mossa, småtomtar och annat julfint.

Ninna är hemma idag, sjuk?! Hon sover i allafall än.....

Helgen blev som vi förutspådde, lyckad, mamma och pappa hade en jättetrevlig helg med oss. Hoppas vi kan göra om detta, man lever länge på sådant.

Nu ska jag gå och rota i gardinskåpet, kanske åker gardinerna upp redan idag. :)
Det blir mycket julsnack här framöver.

Kramen fr. S-dotter



Elvis forever showen var kanonbra, massor av superlåtar. Vi var jättenöjda.



En glad 60 åring med några bira under västen.....



Måste medge att han är onekligen snarlik The King.
(sorry att denna bild blev så suddig)

20 November

Är i full fart med att packa lite för umeåresan, ska bli jätteroligt att få göra någonting annat än bara se insidan av vårt hus.
Min läkare ringde nyss, inga prover visade någon form av reumatism vilket glädjer mig. Låg inom gräns till gickt åxå med min onda stortå så nu hoppas hon kunna se vad min värk beror på när jag ska röntgas. Ond stortå innebär just nu ett stort frågetecken för henne.
Men hon är tjurig och kommer sannorlikt inte att ge sig förrän hon vet.

Nu ska jag snabbt göra lunch och sen hoppa in i duschen....därefter Umeå nästa.

Ha en skön helg i detta grå blaskväder.

Kramen fr. S-dotter.



19 November (igen)

Fasiken vad bra Russian Roulette med Rihanna är!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=GKoYP-kO-BU&ytsession=X-EzqXHWkq_J2Ym1lERVVaz1y-gwmsQ0tbC2yz2CkC6XT9-gxmEMuXA5Wbx6gHYtwSt4dV34MrIS-7lXTXblbKhOuliSHiTwQOeuZQHkMEItIaUJ2Q5S0O_icL8J6EUGS7qMrjSIml8Cnu4-2Z0PN8d8xr4Ri34UVzGZidu8JfIv-QqQ9A2Xzq4ygvHPuQcChUSCR6PjoprZtoN2pd0rFD59BmFieWyRVrjoOm1VrztUUGWKbc1nkumwL5ev3UjNfmBsB8mrgqf_6G3M3QimS1OkSbNES27fVnbiHVjRE699kRf3FWeQgP_aPTgMBHF5ZuyzUojbzPvfyKj2ah_bEpP1MUD2bT_vv5ZqYAiyX2Z9Yw3mvTJ-9iUhsefMNqpC

Kram fr. S-dotter

19 November

Grattis pappa idag fyller du 60 år.
Hoppas din dag blir fylld av uppvaktning.
Ikväll ska vi dit och fira honom, men sen fortsätter vi i två dagar till.
Det kommer att bli en trevlig helg.

Jag är jätteglad över att jag har så pass unga föräldrar. De flesta av mina vänner har betydligt äldre. Själv blev jag åxå mamma när jag var ung trots jag inte planerat det särskilt väl. Jag var 21 år när jag fick Ninna och tre år senare kom Flisan.
Jag är lycklig över att vara så ung mamma, tror man förstår sina barn bättre, det var inte särskilt länge sedan man själv var där.
Sen kan jag ju hoppas att tjejerna väntar med barn tills de blir äldre än jag var. Inte för att jag inte tycker om unga föräldrar utan för att jag hoppas innerligt att de ska studera klart, få en bra utbildning, bra jobb som ger bra med betalt innan de sätter barn till världen. Så att de kan ge sina barn trygghet som de är värda. I dagens samhälle är det jätteviktigt med utbildning och jobb för att helt enkelt kunna överleva.

Sen hoppas jag de är lite egoistiska och prioriterar sig själva med uppfylla drömmar, resor och upplevelser innan barn kommer för då är man inte längre nummer ett utan ett litet underverk som tar all sin tid av en.

Men som sagt idag firar vi en ung 60 åring.



Suddig bild från en julhelg hos svägerskan.

Kramen fr. S-dotter.

17 November (igen)

Var inne nyss på http://www.johanna-vintage.blogspot.com/ förträffliga blogg och insåg att jag missat en tävling som pågår för fullt.
Jag vill hemskt gärna vara med och vinna den fina ringen.
Gå in på http://www.dreamsofpearls.blogspot.com/ och kolla vilka fina saker hon gör.

Måste också inflika att jag är en aktiv läsare av just johanna-vintages blogg, gillar hennes stil.

Kramen fr. S-dotter

17 November (igen)

Okej här är en ny bild, ser fortfarande lite plottrigt och
ihopträngt men här är i allafall en bättre bild, dock ännu bättre blev det i verkligheten.



Kram fr. S-dotter.


17 November

Jag är urusel på att uppdatera just nu. Dels för att det strular med den här arbetsprövningen, har fortfarande inte fått besked om att börja, så det tar mycket energi av en.
Nåja, dagarna svischar förbi och November brukar vara en månad full med förberedelser. Ja, jag är sådan som vill ha allt klart till första advent så man kan njuta hela december månad. Jag rekommenderar det verkligen, gå på glöggmingel, avslutningar, strosa på stan och kolla skyltfönstren, ofta besöka cafeer och smaka på alla gobitar som hör julen till, umgås och bjud nära och kära på middagar mitt i julstressen, bjud in till pysselkvällar....ja listan kan göras hur lång som helst.

Vi har i allafall haft bakhelg. Körde hela registret.
CHOKLADBISKVIER
MANDELSPLITTER
NOUGATKAKOR
SNICKERSKAKOR
KOKOSKAKOR
VALNÖTSKAKA
HASSELNÖTSKAKA
SAFFRANSLÄNGDER MED MANDELMASSA OCH VIT CHOKLAD

Ser man någon röd tråd...........................................................choklad och nötter. Det är grejer det.

Sen så har jag pysslat lite här hemma, städat alla skåp i köket, kastat sånt som jag verkligen inte behöver, gått igenom skafferiet, där var det saker som åkte.
Sen så har jag ägnat mig åt fastukvisten som nu är klar.






Detta blev inte särskilt bra bild på min nya skapelse ser grillrigt och i hopptryckt. Stämmer alltså inte med verklighet det blev jättfint, tomtenissar som hänger i sina mössor, prismor och istappar samt två stycken värmeljuslyktor som skymtar svagt på bilden.

Jag är jättenöjd även om bilden inte visar samma känsla. Orkar inte gå ut och fota igen, iallafall inte just nu...





Nu har mina smågranar fått flytta in på farstukvisten, kommer säkert att flytta runt dem där under december månad, men här gjorde dom sig i allafall bra.



Ojsan, vad suddigt, inte min bästa takort dag idag. I allafall lite mer småpyssel, här hänger små granringar, där får de vara tillsvidare.


Jag vet att advent inte är förrän nästa helg men jag har tjuvstartat eftersom min pappa fyller 60 år på torsdag och vi åker iväg med honom på en upplevelse i Umeå i helgen. Vi ska bo på hotell, äta gott och se en show. Sen hinns det förståss med lite shopping.

Så jag börjar förbereda mig redan nu i veckan lite smått. Sen kör vi på för fullt nästa.
Nästa vecka ska jag dessutom göra smärtblockader i ryggen och det innebär två ta det lugnt dagar.
Men vill inte tänka på detta nu för det gör jäääätte jäääääätte ont. Belive me jag har gjort detta flera ggr. förut så jag vet vad jag talar om.
HUA! Gruvar...

Nu ska jag svänga ihop liten lunch till mig själv, A är på affärslunch så jag blir ensam idag.
Kl. 14.00 ska jag i väg på utvecklingssamtal för Flisan. Inte ett dugg orolig där, hon är duktig i skolan och fokuserad.

Kramen fr. S-dotter.


10 November

Uppdatering!

I Fredags firade vi K som fyllt 40 år, vi var nog en 20 personer som åt, drack och spelade bowling.
Måste säga att K och N har ett helt fantastiskt hem. Jag är full av beundran.
Det är en riktig energikick man får av att vara där. Allt sobert, stilfullt, uppfinningsrikt och lantligt, jag är DÖA AVIS!!!!!!!!! :)

Söndagen bestod av att laga mat och bjuda pappor på middag. Efteråt blev det självklart tårta.
A har varit på fotbollsledar kurs hela helgen och i söndags när de hade praktik så stukade han foten illa så han har dels varit och röntgat (men hur i hela friden stavar man det????) och har hoppat på kryckor sedan olyckan.
Hoppas det går över fort för en man som har ont, han är det riktigt synd om, eller hur?!

I går (Måndag) hade jag först läkartid, där blev det verkligen lyckat.
* Nytt läkarintyg skickat för sjukersättning
* Flera prover tagna för att kolla reumatism.
* Röntgen remiss för nacke skickad
* Röntgen remiss för tummar skickad
* Röntgen remiss för stortå skickad
* Remiss för smärtblockad skickad.

Sen på kvällen möte med mina kommande "jobbarkompisar". Ett möte ang. lokalfrågan.
Det har blivit lite försenat med start på arbetsträningen, men det ligger i fatet de närmsta dagarna.
Har bara ett kort andrum innan det drar igång.

Nu hinner jag inte uppdatera något mera denna gång, ska sätta igång med lunch, A strax hemma....by the way, -9 grader i morse, URRRSCCCCH!!





4 November

Klockan är 10.50 och flisan sover fortfarande. Hon är sjuk, feber, hosta och huvudvärk. Är det baconflunsan som slagit till här hemma?
Själv har jag jätteont i huvudet och leder, rygger värker mer än vanligt och känner mig mkt hängig. Faaans skiiit alltså, vi som ska på 40 års fest på fredag. Vill inte bli sjuk, A känner sig inte kurrant heller, han klagar över halsont och värk i kroppen.
Igår kväll tänkte familjen se film, men jag orkade bara inte. Kröp isäng och somnade bums. Plötsligt vaknade jag av att A kom nedkrypande in under täcket för att säga godnatt.
-Vi orkade inte heller se filmen, alla var dödstrött och klagade över att de inte kände sig friska.

Så nått skit är det som går här i huset, nåt influensaliknade spöke som redan tagit över min och Flisans kropp.

Kramen fr. S-dotter

3 November

Har kommit hem från ett viktigt möte ang. min arbetssituation. Det verkar so far lovande.
Ska på nytt möte på kommunhuset kommande måndag, kommer förmodligen då att få mer kött på benen.
Men om allt går enl. planerna blir det till att börja arbetsträna redan dagen efter alltså nästa tisdag. Känns konstigt och samtidigt intressant. Jag har varit hemma såååå länge (alltför länge) så man har "glömt" hur det är där ute i arbetslivet.
Men jag har lovat mig själv att lyssna på kroppen om signaler uppstår istället för att bara köra på och sen falla platt ner som en pannkaka.

Nu ska jag strax åka iväg med Flisan på samtal, detta eviga rännande där, men jag gör ALLT för att hon ska må bättre.
Hon ser åxå ut att må så mycket bättre än för låt oss säga 9 - 10 månader sedan så nog ger detta resultat alltid.

Grått och trist ute, precis som November månad brukar vara.

Kramen fr. S-dotter

P.s Tror bestämt jag kommit på vad det blir till A i farsdagspresent, men pappa är fortfarande en olöst gåta.

2 November

Hjäääääälp................. är det farsdag redan nu på Söndag, jag trodde det var längre bort?!!
Vad ska man hitta på till pappa och A?
Har inga uppslag eftersom just nu kretsar allt kring pappas födelsedagpresent. Vi kommer att resa iväg med honom, som ännu är en hemlis.
Så vad hittar man på? Skjortor? (igen) Böcker? (igen) Prenumeration på tidning? (igen) Skraplotter? (igen).......
Hjälp mig, vill ha nåt bra tips!!!!!!!!!

Kramen fr. S-dotter


1 November

Jisses första november idag, vad fort tiden går. I dag tog vi sågen och åkte ut i skogen för att få med oss julgranar. Vi brukar fixa det här med julgranar i allhelgona tid och så blev det även i år. Två finfina granar är levererade till gården och kommer att glädja oss i jul.

Appropå våra "idoler" i körslaget och idol hänger de fortfarande med. Hur nu Rabih lyckades hänga kvar är för mig en gåta, han var inte bra i fredags. Pontares gäng klarade sig också kvar, nu bara tre körer kvar.
De är dessa som får oss att sitta fastlimmade framför tv:n både fredag och lördag kvällar, än så länge i allafall.
Å visst slänger vi iväg en och annan röst på dem för vi vill ju ha dem kvar, de är ju våra "idoler" från lilla staden i Norrland.


RSS 2.0