30 Juni



Fortfarande högsommarvärme, jag vet inte men jag tycker jag inte utnyttjar den. Ligger inte och solar som jag borde, lapar vin på altanen, spelar minigolf eller går gåbingo på kvällarna.
Blir lite frustrerad tiden liksom bara rinner i väg och jag får inte någonting sommrigt gjort.

Idag har jag haft två möten. Först med fack representanten och sen iväg på möte med försäkringskassan och arbetslösförmedlingen.
Nu är man inskriven som snart arbetslös och allt vad det innebär, en ny grej för mig, jag har alltid haft jobb :( sen att man blir sjuk och inte kan jobba då raserar allt, tyvärr.
Ibland är man jätteledsen och nedstämd ibland är man glad och försöker ta vara på den "lediga" tiden så mycket man orkar.

Nu ska jag inte babbla om detta utan att jag saknar min älskade Ninna oerhört mycket. Känns som det var miljoner dar sen vi sågs. På lördag kommer hon hem och oj vad det kommer att bli kramkalas.
Flisan får all uppmärksamhet fast jag inte tror att hon ser det, men familjen känns inte hel när någon är borta, jag vill ha hem henne nu!

Flisan och en fotbollskompis är på badpark och badar idag, tycker det skulle kännas fint själv med ett bad nu för jag är alldeles kladdig av svett, urk.

Kram fr. S-dotter


29 Juni

Hjälp, jag hinner inte med bloggen just nu..får lite dåligt samvete, Ninna har fyllt år och Flisan har fyllt år. Vädret har varit det mest fantastiska man kan tänka sig, fatta vi hade värmerekord i denna lilla håla för hela sverige för några dar sedan, jag tror tempen låg på plus 31 grader.

Bloggandet får ligga lite åtsides i mellanåt i sommar tror jag bestämt.

Ninna har det bra i Turkland förutom att hon blev rånad vid bankomaten  i går kvällst. Hon är ledsen och nerstämd angående detta som man förstår, visakortet är borta, dock spärrat  men de sketna ärslen har tjuvat åt sig 2000 kronor och det är inge kul att bli av med reskassa. Nu har pojkvännen åxå kort så nya friska pengar har vi lastat in på hans konto men ändå............inte är det nåt man blir glad åt att va med om. Annars så har de det finfint, ba myser som hon säger.

Nu ska jag och A åka iväg och bada hunden, nåt hon sett framemot HELA dagen lååååång.
Hon älskar att bada och simma.

HA DET GOTT UTE I SVENSKA SOMMARVÄRMEN, Å NJUT, NJUT NJUT!

Kramis från S-dotter.

26 Juni

R . I . P MICHAEL JACKSON, KING OF POP!



24 Juni

Oh my god....it´s summer!

Helt otroligt vackert väder som visst ska hålla i sig, vilken människa som helst i Sverige blir väl glad när det är sånt här fint väder.
Man mår som en prins, ler mest hela dagen, är helt enkelt lycklig.

I morse fick jag samtal från arbetsförmedlingen. Jag hör till den skara som aldrig varit arbetslös, förrän nu, nu kommer jag att bli det.
Vi skulle träffas på tisdag för dialog, och före det ska jag träffa fack representanten som styr "fallet" om min nuvarande arbetsplats.
Lite nervös är jag, hoppas detta går bra och att i slutändan de hittar mig nått som jag kan pyssla med om än det bara är några timmar/dag.
Vet inte vad jag vill rent ut?
Ja, jag vill bli helt återställd i ryggen men det lär väl aldrig hända, det hoppet är ute, tyvärr bara att inse fakta.
TÄNK PÅ DET ALLA MEDMÄNNISKOR, HAR DU PROBLEM
SÖK HJÄLP INNAN DET ÄR FÖR LÅNGT GÅNGET, 
Det kan ju inte bli sämre av att kolla upp vad du har och är det inget fel JÄTTEBRA och du kan gå vidare.
Men i mitt fall, hata gå till läkare(gör det även idag), drar på det och våndas och sen har skadan bara förvärrats genom du gått med det alldeles för länge så det blivit kroniskt.

Nä nu ska vi sluta hänga läpp och se det positiva, det är sommar... sommar för fullt där ute.
Nu ska vi njuta av varendaste lite solstråle det behöver vi allihopa.

Kram fr. S-dotter


23 Juni (igen)

PUST! Tack nu har jag fått skrivit av mig lite, varmt och skönt ute idag, men solen vill inte skina på oss som den gjort de senaste tre dagarna.

Flisan vägrar stiga upp, undra när hon kröpt till kojs i kvällst/natt.

Hörde av Ninna i går, de har det bra i Turkland och de har svänt skinnet.

A steg upp halv 5 i morse för att åka på jobb till Östersund. Vet ej när han kommer hem ikväll, men han har gräsklippning som väntar.

Imorgon har Flisans sin sista match före sommaruppehållet, det är hemma match så jag ska dit och heja.

Torsdag är det avlsutning med fotbollen, föräldra match samt grillning efteråt. Sen har vi lördag, Ninna 17 år men hon firas när hon kommer hem. Söndag då är det Flisans tur, 14 och hon ska vi fira.
Ja, så ser veckan ut i korthet.

Nä nu måste jag väcka henne för att inte hon ska sova bort HELA dagen.

Kram fr. S-dotter.

23 Juni

Faaans fans jävla skit.
Det är en helknasig släkt A har, då menar jag inte alls alla utan en bestämd familj som jag bara inte kan med.

De är usla fega falska skitmänniskor som jag från och med nu inte ska ha nåt att göra med. FYFAN!

Nu gäller det sommarstället som de ska göra sig av med, på "våran" sommargård.
De går nu över A:s farbrors sista vilja och sopar rent. För vad då? Självklart för pengars skull och avundsjuka, ilund och annat som dessa myrhuvuden slagit ihop.
JAG BLIR GALEN av förbannelse. Jag skiter fullständigt i om de försvinner från gården men att sälja det utan vår vetskap och dessutom inte tillfråga om någon av vi i släkten vill köpa där går gräns när Oves vilja var så och även vi andras.
Nä nu ska det komma helt oberoende människor på gården och vi alla andra fattar ju att detta är slutet på bullerbykänslan.

Sen vad dessa människor säger är orsaken får en att skratta av ironi, det är ren och skär osanning om vi och min svärmor/svägerska och svåger blir fullständigt utsatt för falskhet och det kan väl vem som helst få att se rött och dessutom inte kunna försvara sig och få se till att sanningen kommer fram.

Ingenting stämmer alls och i slutändan är de avundsjuka på oss (tyvärr).....nåväl inget att göra åt.....låt dom B i H.
Ove vänder sig i graven och gråter över deras tillvägagångs sätt och skäms för hur de beter sig.
Det mest tragiska är att indirekt blir det våra barn och deras kusiner som blir drabbade. Men det skiter denna familj i.
Sammanfattning = de är ena jävla idioter som bara ser pengar (som de i och försig skulle få även av oss) och TROR de har nån slags makt över vi andra.

Vi överlever detta och blir starkare tillsammans går vidare med en släktfamilj mindre.

22 Juni

Vi är inne på tredje soliga dagen nu, man blir lite smått chockerad. Kollar man allmenackan borde man inte ens höja på ögonbrynet, vi har redan passerat midsommar.

Ninna har somsagt åkt iväg till turkland och vi saknar henne här hemma enormt mycket.
Själv har vi väl inte planerat något särskilt, A jobbar 1 1/2 vecka till och sen får vi se vart vingarna bär.
Kanske bär det iväg till badstranden, en tur med båten eller så kanske vi hoppar in i bilen och gör sverige, vad vet jag?!
Nån som har förslag på lut som inte kostar skjortan?

Nu står hunden och trampar vid dörren och vi ut och kissa så det blir till att gå ut en sväng. På återseende!

Kr. S-dotter


20 Juni

MIDSOMMARDAGEN!

Alltså tiden rusar____________________förbi en, helt sjukt. Såg att jag inte bloggat sedan 10 Juni, herregud!

Vi har hunnit med skolavslutning och tjejerna har sommarlov. Vädret har inte varit till det bästa men hur man än spottar och svär vill solen inte skina på oss.

Midsommar afton......den var väl som den brukar, god mat men bägge tjejerna var borta. Ninna drog som sagt ner till Stockholm i går och Flisan skulle fira midsommar hos en kompis. Så där stod jag och A (faktiskt för första gången sedan Ninna föddes)allena utan barn på midsommar. Vad skulle vi göra?
Vi var bjudna på fest men men nej det blev mamma och pappa, min morbror och så svärmor som kom till oss istället och vi åt god mat och chillade. Ja, så kan man åxå fira midsommar.

Måste tillägga att A gjorde en jättefin midsommarstång så lite tradition fick vi med i allafall och jag och Flisan hann med att göra var sin midsommarkrans till håret innan hon åkte iväg.

Idag nu på morgonen åkte Ninna och hennes pojkvän iväg på semester, till turkland i två veckor :( visst jag är glad för deras skull men mitt hjärta värker för jag kommer att sakna henne helt otroligt mycket. (jag gör det redan)

Huset är fortfarande långt ifrån färdigmålat men det är sånt som man får ta.

Dags att äta frulle nu,,,,magen knorrar.

Ha en fortsatt trevlig midsommarhelg alla bloggisar.

Kram. S-dotter


10 Juni

Hade tänkt dammsuga nu på morgonen men det är ena ungdomar som inte har masat sig upp från sängen ännnnnnn.
Dagen förspinner inte som den borde, jag blir stressad.

Får väl dra ut på stan och checka av listan "ärenden" istället.

Det drar ihop sig, skolavslutningen närmar sig. Flisan har bortamatch ikväll, så det blir sent innan hon kommer hem, men vad gör väl det när de ändå inte gör nåt vettigt i skolan de sista dagarna. Idag hade de brännboll och djurparken på schemat och Ninna verkar ha sova på sitt.

Hörs....kram fr. S-dotter

9 Juni

Det märks att tjejerna denna fredag går på sommarlov.
Det har inte många lektioner/dag.
Flisan har varit på "läger" med klassen och just nu ligger hon och sover. Hon har visst inte sovit på hela natten.

Ikväll ska hon till Ninnas kompis "frissan" som ska förlänga håret och färga det, så det kanske är lika bra att hon sover nu annars finns det risk för att hon är lite loj i kväll.

Har bjudit svärmor på palt middag ikväll, ska strax dra igång med det projektet.

Ja vad har mer hänt... Ninna lite lessen men varför kan jag nog inte skriva om ännu, inte offisiellt så att säga, får återkomma till detta.

Nä dags för paltkokning....kram fr. S-dotter.

8 Juni

I Fredags var det så dags för balen. Ninna hade en kompis som håller att utbilda sig till frisör här och så en annan kompis som åxå skulle gå på balen.
De startade upp redan på morgonen.

Ninna fixade naglarna och ögonbrynen hos sin pojkväns mamma.
Sen var det duschtajm och därefter skulle löshåret på plats.
Det var då det uppstod kaos här hemma.

Håret gick inte att locka.
Så i sinne åkte det bort och frisyren blev lagd med hennes egna hår.
Lite tråkigt när man bestämt en slags frisyr som inte blir som man tänkt det.
Sen sminking och påklädning.
Voila.....vår otroligt fina baltjej klar.
Daxs för fotning, med pojkvännen först (som skulle åxå på balen men i annat sällskap) och sen men kvällens kavaljer.
Därefter åkte de iväg i en härligt mintgrön gammal bil och drack champange och oroade sig en smula för entre på röda mattan.

Det blev en bra bal och de dansade natten låååång.

Matcher dagen efter. Vinst för både Flisan och Ninna.

Sen så har vi hälsat på svärfar i helgen, han kämpar på och har blivit lite starkare men fortfarande lång väg kvar tillbaks till vanlig standard så att säga.

A har skrapat huset för ommålning och jag har gjort inköp av sommarblommor, urk vad dyra de är 1200 spänn gick kalaset på och då har jag inte inräknat mina pelargoner på en 500 kronor + att jag tror att det inte räcker med plantorna som jag köpt.
Idag hade jag tänkt planera dessa. Det går i vitt och gult kommer att bli fint till den nya husfärgen.
Ska fota när allt är klart.
(och kameran kommit från lagning)

Flisan är på klassläger och blir borta tills i morgon. Ninna slutar strax skolan för dagen.

Appropå Ninna, igår kväll bokade hon och pojkvännen en resa till Turkiet. Två solveckor och åker redan 20 Juni. Fasiken vad avis jag blir. All inclusive hotell vilket jag tycker känns bra, då vet jag att hon äter och dricker ordentligt.
Känns jätteknas att skicka iväg henne ensam, visserligen åkte hon "ensam" på språkresa i fjol med spanska klassen, men det här är ju nåt annat.
Jag tror säkerligen de kommer att ha det jätte nice, men mamma som man är är man ju orolig.
Nå väl, midsommarafton kommer inte att bli densamma, eftersom då är de påväg ner till Stockholm. De ska åka där ifrån, jobbigt tycker jag eftersom man är van att åka från Umeå eller Luleå.

Oj nu är klockan mycket, A är på affärslunch idag så jag blir ensam till lunch. Jag tror det blir fil på menyn.

Kramis från Solbrittsdotter.
P.s orkar inte lägga in flera foton på Ninnas balkväll men jag bjuckar på en i allafall och så bilen såklart......




Visst är hon fin?!!!  Vackra Ninna.



Coool bil i orginalskick.

4 Juni

Åhhhh åt för första gången i år färska SVENSKA jordgubbar...LJUVLIGT GODA! Jag älskar jordgubbar, smultron och hallon när det är av färsk vara,mums!

Ska strax iväg på fotboll, Flisan spelar match (igen) håller tummarna så in i norden, de har ännu ingen förlust i år, FATTA DET ÄR SANT!

Tänkte som sagt bara lägga ett litet fotavtryck i dag och hoppas tiden räcker till i morgon för lite mer skrivande, i morrn är det som sagt
balen.

Tjingeling så länge.....kramar Solbrittsdotter

3 Juni

I dag blev det en stressig dag, fick främmande på morgonen när jag egentligen skulle svinastäda hemmet. Sen mitt i alltihopa ringde facketkillen och han höll aldrig på att sluta snacka.
Ska träffa honom i slutet av juni/början av juli öga mot öga. Trevlig men ack så pratsam.
Det handlar om min framtid så jag borde va lycklig att någon bryr sig.......

Sen städade jag i 180 km hastighet och nu känner jag mig verkligen dålig. Satt mig här ett tag men borde gå och vila eftersom jag överskattat min förmåga helt idag. Jätte värk!

I morgon ska jag ska ta på mig projekt stryka Ninnas balklänning. Jag är livrädd för att bränna hål i den. Sen ska jag putsa hennes skor skinande blanka. Hon har inte köpt några nya pga att killen hon ska gå med är inte mycket längre än henne själv. Därför behövdes en sko med liten klack. Hon har inte hittat några som hon vill ha, alla snygga har mycket högre klack än det tillåter för sällskapet. Så det får bli de svarta nätta med kilklack. De är iallafall klassiska och helt okejiga.

Ikväll är det värsta derbyt istan....vi har två fotbollsklubbar som i år spelar i samma div. så ikväll ska de mötas. Jag tror det kan bli riktigt mycket folk där. Jag och resten av familjen ska dit...nu ringer det. Ses....


2 Juni

En vanlig lagomt tråkig tisdag, blir en lista för att fylla ut dagen....



1. Senaste alkoholdrycken:
Två glas rött rioja vin i fredags.

2. Senaste filmen du såg: The wrestler (visst stavas det så?!?)

3. Senaste ringda telefonsamtal: Min äkta hälft

4. Senaste mottagna telefonsamtal: Från mamsingen

5. Senaste mottagna sms-et: Ditt paket har nu kommit från Gina Tricot, kan hämtas på OKQ8 (ja, vi bor i en håla, här finns ingen gina tricot)

6. Senaste spelade cd: En sån där blandskiva i bilen, absolute music kanske den heter, skrålade med i Pokerface och Rehab.

7. Senaste kyss: Älsklingen i sängen i går kväll

8. Senaste gången du grät
: Väldigt nyligen, vid min svärfars sjukbädd.

9. Senaste måltiden: Frukost, 2 koppar kaffe och en macka grovlimpa med gourmet skinka på.

10. Senaste bilfärd: Skjutsade äldsta till skolan i morse.

11. Senaste hörda låt: Rehab med Rihanna

12. Senaste köpta plagg: Till mig själv....ett postorder paket från Ellos, bruna linneshorts (skitsnygga), 4 st shirtar, 1 bikini, ett par beige capribyxor, 2 stycken klänningar till sommarens alla festligheter....(funderar)...tror det var allt.

13. Senaste saknade: Det är nog svärfar, känner ett tomrum att han inte är hos oss som han brukar.

14. Senaste gången jag bäddade rent: I Fredags

15. Senaste maten jag lagade: Fiskgratäng, potatis och rårivna morötter i går till middag

PUSS DET VAR ALLT FÖR I DAG.

kRaMeN från Sobrittsdotter



1 Juni

1 JUNI - SOMMARMÅNAD!!! JIPPI!!!!

Oj vilket fint väder det har varit i helgen.
Idag är det mindre av den varan.

Helgen har som vanligt svischat förbi i hög hastighet.
Fredagkväll åt vi middag inne i punschverandan, jag älskar denna tid på året. A jobbade en stund på kvällen och sen satte vi oss ner och korkade en vinflaska och åt lite ost och kex.

Lördag, KANONVÄDER!
Ninna bortamatch, Flisan hemma match. Bägge lagen vann.
På kvällen åkte båten ner i sjön, äntligen kan vi ut och köra.

Söndag, KANONVÄDER!
Morsdag, fick frukost på sängen. Sen hade A köpt dessa ljuslyktor som jag trånat efter. Jättefina, ser ut som kronor gjorda i järntråd med små vita pärlor på. Måste, måste, måste fota dem när kameran kommer från lagningen.
En blombukett av maken fick jag åxå, måste nog vara en mycket snäll mamma *ler* och Ninna hade plockat massor av kableka som vi satte i en stor vas och ställde in den på punschverandan.

Ninna hemmamatch, Flisan hemma match. Bägge lagen vann.
Summering av fotbollshelgen = kunde inte ha blitt bättre!

Sen hade vi bjudit våra mammor och min pappa på grillmiddag och tårta.
Uppsattat och jättegott.
Vi njöt inne i punschverandan. Fasiken vad glad jag är att vi har denna. Ska försöka njuta av den jätte jätte mycket i sommar. Ibland tar man saker och ting förgivet.
Tänk om man bodde i lägenhet, urk....
Sen fick våra mammor var sin stor morsdagsros i kruka, med massor av rosor. Dom är rättså dyra men värd sitt pris flera ggr om eftersom de blommar så flitigt, så det fick bli sådana i år åxå.

Idag Måndag, två veckor kvar sen har tjejerna sommarlov.
I veckan är bal i stan, på fredag och Ninna är bjuden och ska dit. Kommer att bli jätteskoj att få va med och hjälpa till när det är dags för stylingen....måste låna pappas kamera så jag kan fota henne.
Men nu är det ännu bara måndag, måste dammsuga (med den lånade dammsugaren), tvätta lite kläder och stryka en massa skjortor, tror jag har 10 stycken som hänger och väntar på mej.
Bäst att börja jobba....

Kram Solbrittsdotter


RSS 2.0