31 Augusti

Sista dagen på sommarmånaderna, vilken sommar, inget att skryta över.
Idag känns det verkligen som höstväder, det blåser och solen försöker skina men det gör ingen skillnad.

A har kommit hem från sin Kick-off resa och Ninna har kommit hem från killen sin så nu är vi åter igen komplett familj i huset.

Jag och Flisan tog bilen och åkte på shoppingrunda till Umeå igår. Oj vad Flisan shoppade, hon hittade i princip allt på sin "skulle behöva ha lista".
Dessvärre grävde hon ett djup hål i morsans börs. *ler*.

Idag/kväll står det föräldramöte på schemat samt att Ninna ska inventera med fotbollslaget i en matvarubutik.

Har börjat fundera på putsa fönster och gardinbyte men det är ännu bara en vacker tanke.

Om hösten har man rättså mycket att dola med.
Bären ska plockas, nu är vi inga lingon, blåbär, hallon plockare för det vill min kära svärmor göra åt oss. Visst är vi bortskämda?!
Men vinbären ska in och göras saft av.

Sen ska det skördas i trädgårdslandet. Vi har ett pyttelitet sådant men det ska ändå göras och städas i.

Alla sommar -kläder -skor -jackor ska bytas ut mot höst och vinter kollektionen. P.s Vi har många garderober (fan vad dålig jag är på svenska, stavas det så?).

Fönstren ska putsas och nya gardiner stykas och hängas upp.

Sen har vi trädgården som ska höststädas, löven ska upp, alla krukor ska tömmas, trädgårdsmöbler stuvas undan osv osv.
Jag älskar våren när man ska plocka fram allt, det är asroligt. Höst städningen svintråkig.

Ved. Veden ska in och travas i högar ända upp till taket i pannrummet. Hur lång tid tar inte det då?!

Somsagt jag kan göra listan låååång och seg men avslutar där med höstens alla jobb som ligger framför en.

Kramis från S-dotter som inte gillar höst/vintern.

29 Augusti (igen)

En ooooootroligt vacker man...





Joaquin Phoenix

( Bild lånad av hotcelebrity.name )


29 Augusti

Lördag och det är rättså fint väder idag, blåser gör det dock men det är inte kalla vindar i allafall.

Har varit ensam sedan i går efter middagen. Flisan har åkt iväg till en kompis 5 mil från stan och Ninna är hos killen i Umeå.
Det har bara varit jag och hunden hemma. Känns rätt tråkigt att vara så här alena på helgen. Sitter bara här och gör ingenting.

Låste dörren gjorde jag fort igår. Det har varit ett par händelser här i denna lilla håla i veckan. Okänt folk som stövlat in till folk och rotat i handväskor och knyckt pengar. Jag skulle inte vilja ha en vilt främmande människa i min hall som skrämmer skiten ur mig, sååå jag låser om mig.

Tänk att denna lilla håla ska sättas på kartan nu. Vilka har inte sett körslaget? Nu kommer det att vara härifrån ett av lagen.
Var ska de vaska fram sångtalangerna då? Har vi några vassa sådana? Vi är norrlänningar som gillar palt och köra snöskoter typ.
Jag hoppas i allafall att vår lilla stad inte åker ut i första omgången, det vore ju tråkigt.

I vår lilla stad har vi äntligen förmånen att få Lindex hit. Butiken öppnar om ca 1 månad. Vi har inga sådana butiker här, om vi räknar bort Dressman. Så den är efterlängtad. Visst, flickorna skulle mycket hellre vilja ha hit HM eller Gina T men kanske är detta starten på en ny era här och att i framtiden kommer fler "normala" butiker hit.
Äntligen kanske man kan hitta en Bh här i stan istället för som alltid måsta åka till Umeå eller Skellefteå för att handla kläder.

Nej nu ska jag ut med hunden, det hörs nästan som hunden ska kräkas när hon ligger där i hallen och rengör sig. P.S Hon är i löpen, iiiisch urk! Det låter groteskt!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kram fr. S-dotter.

28 Augusti

Det regnar idag.....vilket betyder att S-dotter blir på dåligt humör.
Det ända som man kan glädja sig åt idag är att jag och Flisan ska göra god pastapasta till middag och äta tidigt framför tv:n när vi tittar på EM i Damfotboll 16.00.

Kram på Er och trevlig helg önskar S-dotter

27 Augusti (igen)

Ny tid till arbetsförmedlingen är nu inbokad för att i dessa tuffa tider försöka hitta en plats att arbetsträna på och dessutom hitta rätt så det i längden kan leda till nåt "fast" jobb.

Har i kväll varit och tittat på Flisans match, baggis för dem 8 - 1 blev det tillslut men det kunde lika ha gärna ha slutat med ett fem - åtta mål till.
De är nöjda och inne i sitt stimm igen efter en förlust och en oavgjord.

Ninna åker till pojkvännen i morgon direkt efter skolan så hemma är då bara jag och Flisan kvar. Vad ska vi hitta på?
Hon har säkerligen redan hundra grejer på gång, själv får jag väl ägna mej åt det vanliga, det vanliga som ingen annan i denna famij gör, eller hur?!

Nu ska jag in i duschen och efter det bums isäng, jag är trött och sleethen mamma.

Kramen fr. S-dotter

27 Augusti

A åkte till Gotland idag och kommer inte hem förrän på Söndag.
Det är via jobbet, mer en nöjesresa än någonting annat.....PUNKT!

Ikväll har Flisan match (igen) och självklart kommer mamsingen dit och hejar på, Ninna däremot ska jobbat för fotbollslaget, det är inventering som står på schemat ikväll.

Bägge tjejerna har åkt på förkyldning, det är huvudvärk, rinnande näsor och ont i halsen. Vi får se om Ninna klarar av att spela ihelgen. Flisan har däremot redan bestämt sig, JA hon ska spela trots mammas förmaningar.

Känner mig rättså down om jag ska säga sanningen, det klickar inte riktigt längre mellan jag och A. Fattar nog inte riktigt vad som händer......

Kramen från en nedstämd S-dotter.


Appropå tråkigheter, Ninnas pojkvän miste körkortet idag, när han var påväg upp från Stockholm. Omkörning i 140 km = av med kortet och 2800 spänn i böter. Vet inte hur det funkar när han bara haft kortet i ett år. Måste han ta om det? Hur länge blir han av med det?



25 Augusti

MILLAH:S TÄVLING.

HÄR ÄR EN TÄVLING SOM MILLAH HAR DRAGIT IGÅNG SÅ SJÄLVKLART ÄR JAG MED OCH TÄVLAR.
DET ÄR JÄTTEFINT PRIS I FORM EN GOODIEBAG MED PRODUKTER FRÅN LA GIRL KOSMETIKSERIEN.

VILL DU ÅXÅ TÄVLA GÅ IN HÄR: http://millahoman.blogg.se/2009/august/utkast-nu-kor-6.html

KANSKE ÄR DET JAG ELLER DU SOM HAR TUREN OCH VINNER.







KRAMEN FR. S-DOTTER

24 Augusti (igen)

Ja, då är skolan igång igen, tjejerna var förvånadsvärt pigga i morse, det var nog jag som var mest seeeg i familjen.

Ska man nu summera sommaren som varit så ser den ut så här:

1. VÄDRET
För mig - icke godkänt. Det började rättså bra med kanonväder, men men men A hade ju inte semester då, så vad gör man, jo man njuter inte av vädret (för det kommer att hålla i sig !?!) utan grejer på som vanligt här hemma. När semestern kom - regnade mest.

2. BAD
Fatta, jag och A har badat 1 gång i sommar. Ja det det är sant 1 stackars gång, men då var det i alllafall 21 grader i vattnet enligt badtempen i båten.

3. FISKET
Vi är inbitna nöjesfiskare och har varit ute en hel del både i regn och solsken. Fiskefångsten har dock inte varit den bästa. Några gånger har vi fått rättså bra, men de flesta gångerna inte ett napp. Icke godkänt.

4. BÅTEN
Vi har andvänt den en heldel. Tjejerna har åkt vattenskidor och "ring", sen har vi haft den de gånger vi fiskat i närheten av där vi bor. Så nog har det gått båtsoppa den här sommaren. Så sportbåten får godkänt.

5. FESTER
Visst, fester har vi avklarat på löpande rad under semester veckorna. Roliga fester har det varit och jag är nöjd. Däremot har vi inte suttit på altan och smuttat vin om kvällarna utan i år har det varit koncentrerat på dessa partyn som varit. Mitt betyg är väl godkänt.

6. RESOR
Det blev en - stockholm 4 dagar.

7. ATT GÖRA LISTAN
Huset är målat, vilket kostade kosing, plattsättningen lagd. Källaren städad och alla lådor bortforslade. Garaget och förrådet städad och massor av skräp slängt. Att göra listan har blivit kortare. Väl godkänt.

Det var sommaren 2009 bara att blicka framåt mot nästa sommar.
Mitt huvud har redan börja planera, vad som var bra och mindre. Hur trädgården ska fortsätta att renoveras, vilka blommor jag ska införskaffa, byta plats med osv osv....det är våren och sommaren jag lever för, hämtar kraft och mår bra av.
Mitt i sommaren, när sommaren är varm, solen lyser då vill jag stanna tiden och bara njuta.

Kramis fr. S-dotter








24 Augusti

Äntligen, äntligen har vi fått kameran. Det blev tillslut att vi fick en helt ny eftersom den andra krånglade hela tiden. En uppdaterad variant som jag ännu inte hunnit studera. Dock sprang jag ut och tog snabbt några bilder på huset och plattsättningen. Det som är så tråkigt är att jag ville ju fota när alla blommor stod i full blom här uppe i norr, men har tålmodigt fått vänta alldeles förlänge på kameran så nu är det utblommat det mesta, tyvärr. Ni får i allafall en liten glimt på vad vi sysslat med under sommaren trots den varit så vansinnigt regning i mellanåt.




Taadddammm....här är husets färg
Jag kallar den kort och gott för sand när folk frågar.



Punschverandan, det ända som ej ännu hunnits målats färdigt är alla staket/räcken pga vädret. Blir det inte snart måste vi nog vänta tills nästa vår :(



Vår lilla hörna vid bäcken, det blev jättefint.



Plattsättning framme vid den öppna altanen, det ska nu få växa kort gräs emellan plattorna så de ligger stilla och gången blir därmed fastare.

Ja det blev en liten glimt av huset det.

20 Augusti

tillbaka...

Ja, helgen var alltså fullspäckade med matlagning, fix, och fest.

Söndagen pösade vi mest.

Vi har varit ute och fiskat, vissa dagar fått hyffsat andra inte ett napp. Men vi är inbitna fiskare, fiskar dock inte för fisken (den åker i igen) utan för att det är så himla kul att få en kämpande gädda på kroken och tokjobba för att få upp den. Det är ett roligt sommarnöje.

I morgon är det A:s sista dag på semestern, Guuud så fort 7 veckor går, jag kommer att sakna honom här hemma. Tjejerna börjar om skolan på måndag.

Igår hjälpte vi tjejerna med ett sommarjobb. Alla fönster på A:s arbetsplats skulle putsas. De hade även lejt in farmor som jobbade stenhårt. Vi kämpade ihop 20 arbetstimmar så det blir en rejäl slant till tjejerna.

Ninna har sommarjobbat på ett serviceboende 3 veckor och blev klar i fredags. Hon tycker det gått jättebra och skrivit upp sig på extrapersonal listan om de behöver någon sån på helger/kvällar under hösten och vintern.

Hennes pojkvän har fått "en tröja" i Lövens juniorlag så han har flyttat till Umeå. Det är lite omtumlande för henne men jag är säker på att det kommer att gå bra. Just nu sitter hon på bussen påväg till honom. Ska vara där till torsdag kväll.
Han är i full språng att hitta en etta i närheten av hockeyladan, just nu bor han i hans farmors lägenhet. (dock är farmor inte där) hon bor på annan ort.

Nu ska jag gå och göra lite kvällskäk till flisan som just kommit hem från träningen.

Känns lite hoppigt dessa två inlägg, men det har hänt så mycket så jag vet inte riktigt var man ska börja.
Somsagt ska vara mer proffig och skriva kontinuerligt hädan efter. Btw har inte fått tillbaks kameran ännu från FITT SKITT EXPERT!

kRAMEN FR. S-DOTTER


20 Augusti

Nej alltså nu måste jag skärpa till mig. Kolla....jag har inte varit inne och bloggat sedan 9 augusti. SKANDALÖST!!
Måtte det bli nån bättring på kärringen.

Det har varit full rulle....hade den här omtalade kvartalsfesten i Lördags och den blev lyckad.
Vädret kunde visserligen ha varit bättre, men det var solsken och ca 17 grader varmt.
Dagen började med båttripp, de som ville kunde åka vattenskidor/ring och även glassa runt och bara åka i båten.

Vi hade gjort iordning en tipsrunda på en liten ö utanför stranden där vi höll till. Dit kördes de familjevis.

Åkte vidare till ett "stuga" som vi hade hyrt och där dukade vi upp för middag.

Efter middagen blev det mera tävling. Tre lag som tävlade i olika kvalgrenar.
Spotta maschmallows så långt man kunde, spika i spikar så fort som möjligt, skala och äta apelsin fortast möjligt, jonka med boll, mest "jonk" vann osv osv osv.
Därefter gick man vidare till semi och sedan final och vet ni vad...vår Flisa vann hela skiten. Fin och stor pokal fick hon.

Efter tävlingarna blev det efterrätt och därefter prisutdelning, bästa familj i tipsrundan samt att alla barn fick medalj att hänga runt halsen.
Vissa ungar såg helt lyriska ut, måste ha vart första någonsin.

Därefter blev det snask av godis och vin och öl pimling.

När alla var mer eller mindre ljumma (av vi vuxna då) blev det daxs för norsk kareoki (fasiken hur stavar man det), det var mycket underhållande ...hahaha....sen tände vi grillstaden där ute och grillade korv och snackade tills långt ut på natten.

Avslutar detta inlägg och lägger till en ny......................................................

9 Augusti

Flisan körde ny senior match i fotboll idag, gick bara bra det. Borde ha slutat med vinst men det blev 0 - 0 vilket känns lite snörpligt när deras lag var det bättre.

Solen har skinit på oss idag med,,,jajjamensan, man blir glad utav solsken.

Åkte till kyrkogården idag och lämnade lite korallröda vackra rosor på mina anhörigas gravar.
Det kändes skönt efteråt att ha åkt dit, det var ett tag sedan sist.
Gick en sväng och hittade Majas grav, hon som dog i Januari, så där plötsligt blott 17 år gammal. Det var en jättefin gravsten, hjärtformat omsluten av två händer. Jag tycker så synd om hennes anhöriga, vilken tragedi detta blev för dem. Det är många som saknar henne här i vår lilla stad. Stannade till en stund och fick en stor klump i bröstet, Ninna är 17 år......

Ikväll har jag och A varit iväg med båten och fiskat. Fatta A fick 6 stycken gäddor i storleken 2 - 5.3 kg, jag fick inte ett endaste napp. Blev sur för det....åkte hem! Ne jag skojjar det blev så mörkt och otrevligt på himmlen så jag bad att få åka till land. Dock uppstod aldrig något busväder.

Igår kväll styrde vi kosan till båten åxå, tjejerna och Ninnas kille åkte vattenskidor till halv 12 på kvällen. Det var helt ljuvligt väder då.
Ikväll känns det lite svalare.
Jag som vill ha kvar sommaren länge länge länge till, men mina blommor mår dock bättre av lite svalare väder, de fodrar enorma mängder vatten just nu.

A har krypit till kojs vid det här laget så det är väl dags att joina honom. Flisan har sovkompis här så hon lär inte sova i första taget.

Kramis fr. S-dotter.

Måste meddela vår kamera har gått sönder igen, vi som bara haft hemma den ett par dagar, j*pip*vla objektiv som bara hänger sig hela tiden.  Vill börja ta kort någon gång!


8 Augusti

Jag är dunderbakis idag.
Fasiken vilken blöt fest det blev igår. Borde nog ha hållt igen lite men det är lätt att va efterklok.
Huvudet bultar, svetten rinner och man känner sig allt annat än fräsch. Detta ska toppas med en fet stor pizza inom några minuter.
SUCK!

Men men vi hade jätteskoj på 40 års partyt igår, Göran är numer förtio bast och vi firade honom verkligen.

Nästa helg är det fest igen, pust, då har vi kvartals festen och det är vår tur att fixa den. Det blir ett sensommar party med vatten som röd tråd.

Nu kommer pizzabudet, iform av en bakis A, just nu suckar han....Ahhh vad jag är seeeg.

Höll på att glömma, VI HAR HÄRLIGT SOMMAR VÄDER, DET ÄR VARMT VARMT VARMT! Tack för det vädergudarna.

Kramis fr. en bakfull S-dotter.

1 Augusti

Pirrigt värre, idag gör Flisan sin första seniormatch 14 år nyss fyllda. Helt sicko, nu är det ju "bara" div.5 men ändå, klivet upp till 3:an är inte så långt borta.
Det man mest är orolig för är att hon ska bli skadad. Skadad av 90 kg Karin som är mellan 40 och döden.
Själva spelet för flisans del är jag inte ett dugg orolig för, hon är duktig och vet vad hon ska göra.

Appropå fotboll, Ninna har hemma match idag, jag vet inte vad det har blitt med henne, hon är liksom inte lika taggad längre.
Vill så gärna att hon ska tända till för hon är en mycket duktig fotbollspelare, men det här lilla extra som hon besitter vill hon inte riktigt ta fram i år. Jag skulle så gärna vilja veta vad det sitter i, självförtroendet?
Hon är en av lagets bästa spelare men det har tyvärr varit måltorka för hennes del i år, noll, men det kommer, jag helt säker.
Hon har talangen, konditionen, styrkan, snabbheten, speluppfattningen, slappna av och ha roligt på planen så kommer det att lösa sig.


Nu ska jag ut och kolla till plattsättaren/vaktmästarn jag har här på gården idag.

Kramis fr. S-dotter

RSS 2.0